Försöker hålla mig frisk och tillhandahålla det naturen har att erbjuda |
Lite nesligt att hantera brännässlor är det allt |
De ska ju vara så himla nyttiga, brännässlorna. Jag gör ju nässelvatten av dem och använder både i krukorna inomhus och i rabatterna utomhus (se how-to HÄR).
Men de går att äta. Nässelsoppa är ju poppis och något jag inte hunnit testa. Däremot gjorde jag en smoothie lite på fri hand. den innehöll havredryck och nässlor och well, det smakade som att äta just blad. Jag tror en får studsa upp smakerna med kanske lite färsk ingefära, vaniljsocker, myntablad - I don't know. Jag ska testa mig fram. Det är ju, förutom något som mättar, rena hälsokuren att förtära rå, ickeprocessad mat. Jag har druckit ett glas till frullen varje morgon :)
Det smakade exakt som det ser ut :) |
HÄR är en artikel från Kurera om vad nässlor innehåller för bra. Bland annat en massa järn, vitamin A och C med mera. Dessutom himla bra mot håravfall.
HÄR är en gammal, men aktuell artikel från Aftonbladet med lite enkla recept på allt från te, soppa till hårkur.
HÄR är nästan det bästa lästipset, tjejen som Kurera intervjuade som verkar kunna detta med nässlor och hur de ska hanteras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar