onsdag 4 oktober 2017

Ny trädgårdspot från Markslöjd

Alltid svårt att fota i mörker med vanlig iPhone.

Jag fick feeling och åkte och köpte en spot till ett av träden i trägården. Innan har jag ju köpt ett spot-par på Clas Ohlson, men de är egentligen alldeles för kalla i sitt sken än vad jag hade velat. De fyller sitt syfte, att lysa upp trädgården så att en kan se om någon står där (!!), så de har såklart stått kvar.

Spoten jag köpte i helgen var av märket Markslöjd (köpt på Bauhaus) och ett system som går att bygga ut lite allt eftersom. Det är ju mycket mer långsiktigt samt att skenet är gulare (typ som en vanlig glödlampa).


Markslöjd har två system. Ett är nyare och starkare (24 V istället för 12 V). Det kostar mer såklart och det enda jag tolkade som sämre var begränsningen i utbud av alternativ. Det äldre, svagare systemet hade fler typer av armaturer, men då 24 V-systemet kom i år så jag utgick från att det är det system Markslöjd kommer att satsa på.

Generellt med belysning tycker jag att det är svårt! Svårt att föreställa sig resultatet oavsett om det är inom- eller utomhus. Det är nästan ett lotteri varje gång, men jag blev överraskad över att det funkade med en enda spot på ett så spretigt träd. Trodde jag skulle behöva köpa ett till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar