söndag 17 december 2017

Spackelsafari

Har bott i den där slime-gröna brallorna.

Jag frågade min mamma om hon trodde att jag skulle komma någonstans med renoveringen över jul. Hon log sitt busiga Mami-leende och sa: "Nääääe..."

Jag skrattade medhållande, men i sekunden efter tänkte jag att jag ju inte kan låta en hel jul passera utan att komma någonstans. Jag har ganska många "mindre" grejer på att göra-listan som att skära till passbitar i gips, borra dit, spackla och grundmåla där socklar tidigare fanns i den övre hallen. Och sen typ tio saker till i samma storlek, saker som tillsammans blir ganska mycket jobb.

Att göra-listan som bockades av ganska snabbt när jag väl var igång.

Så jag satte igång genom att lista allt jag skulle kunna göra med saker jag redan hade hemma. Den listan bockade jag av ganska snabbt faktiskt. Jag är snart klar med nästa lista som jag skrev efter att jag varit på Bauhaus och inhandlat väggfärg till övre hallen.

Måtta, måtta.

Jag ska inte tråka ut er med varenda grej som jag spacklade i huset, men låt mig säga att det var en hel del hål att ta hand om. Allt från hål i källartaket efter att vi tagit bort ett rör där till flagor som lossnat i färgen på någon dörr till ja, jag vet då inte vad det är för hål och skavanker jag har :)

Passbiten i övre hallen som ska giftas in med väggen.
"Finnen" döpte jag denna till. Det är ett rör som gått genom väggen där som sticker ut cirka 5 mm från väggen. Resultatet blev lite som en underjordisk finne.
Puts som vi tog bort på denna vägg innan jag bestämt mig hur trappan skulle se ut.Jag återkommer med fler renoveringsinlägg! Det är det enda jag gjort på senaste tid :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar