onsdag 2 augusti 2017

Recension dumplingshaket i Tallkrogen

Vi tog med maten och satte oss på Odlarängen.

Minns ni att jag berättat om att ett nytt take away-ställe öppnat i Tallkrogen? LiZi heter det och det är dumplings och sushi som säljs i ett "hål i väggen" (se tidigare inlägg HÄR). Ja, du kan kliva in och beställa, men att sitta där och äta kommer nog inte många att göra. Tror inte heller att de har rättigheter att sälja alkohol.

För ett tag sedan var jag och Tommy förbi för att testa.


Dumplings är väl det svenskar vet vad det är och därför det som står på fönstret, men jag gissar på att det var gyoza som erbjuds. Jag föredrar gyoza framför dumplings any day of the week. Gyoza är japanska dumplings som kokats och stekts i panna. De får liksom en liten stekyta på ena sidan och de är oljiga. Osäker på om de över huvud taget ångkokas som dumplings, men det kanske någon bara kan fråga.

Servisen var klanderfri och görs på stapplande svenska, men de förstod allt vi ville ha. Vi bad om att få mixa veg, kyckling och nöt i en beställning. Inga problem, ingen extra kostnad.

Till fick vi en "nudelsallad", misosoppa, dumplingsdipp och en rostad chilipasta. Drickan köps till.

LiZi ligger precis bredvid T-Tallkrogen på Viktor Balcks väg och "indiern" på samma gata.

Om det var gott? Om det var gott???!

Har påven en rolig hatt? Skiter älgen i skogen? Sover Dolly Parton på rygg?

Svaret är JA! Ja, på allt. Supergott.

Det enda som fattades var lite färska grönsaker, men let's face it; svenskar är rädda för grönsaker. För svenne fungerar grönsaker endast som dekoration så att stället skulle anstränga sig med grönsaker kommer inte göra denna rätt godare om du är uppvuxen i ett tradionellt svenskt hushåll. Personligen är inte ett mål ett riktigt mål för mig om det inte till en tredjedel består av råa grönsaker, men det är jag det.

Betyg: 5 tallar (av 5 möjliga)

Spara numret i era fåner. Så värt.

Sushi äter jag i regel inte, men får väl testa bara för att :) Återkommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar