måndag 4 november 2013

Energi



Bilden ovan är från vardagsrumsväggen klockan halv fem någon av de första morgnarna då jag vaknade ofrivilligt. Jag låg och tänkte och såg hur ljuset bröts i glasrutan. Gammalt glas. Det ser ut som eld. 

Det var en händelserik vecka, förra veckan. Dels nytt i huset, i området, ovant att laga mat i nya köket, att estimera restid in till stan på morgonen, Svea gick på tå och undrade var vi var och ingen hundvaktslösning än. Det skulle hälsas på grannar och på bara första veckan här har jag avverkat fem hushåll redan. Visa sig trevlig. Springa över dessa grannars tomter när hunden upptäck två spatserande rådjur. Tappa bort hunden för att återfinna henne strax därefter.

Jag hade två bostäder. En ny, superstökig och en som stod tom och var såld. Jag hade inbetalningar på miljonbelopp som skulle göras och egentligen lite koll på hur alla överföringar skulle ske. 

På onsdagskvällen städades den gamla lägenheten ur av mig och min mamma. Och på torsdagsmorgonen lämnade jag äntligen ifrån mig den. Skönt att kunna bocka av det på listan.

På torsdagen mötte jag små och stora motgångar i jobbet som en efter en tog ned mig mitt i denna kaotiska vecka. Ingen verkade fatta att jag kämpade. Att outfiten för dagen var ett panik-hopplock av det jag hittade. Det var antingen rosa sneakers, gummistövlar eller snowjoggers till blusen.

Som sagt, det var mycket i skallen. Jag glömde grejer. Hela tiden. Allt från passérkort till nycklar till lägenheten som skulle städas. Jag brände till och med mat på spisen. Och jag var sen till möten.

När helgen äntligen kom njöt jag trots att jag var trött mentalt. Jag ÄR trött. Trött på att kliva över kartonger och undra var lådan med rena trosor är. När måndagsmorgonen kom i morse såg jag inte fram mot jobb. Det gör jag inte inför i morgon heller.

Energin är slut. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar