torsdag 28 februari 2013

Läxan i Fotokursen

(Skickar in denna som läxa)

Imorrn är det dags för tredje kurstillfället i fotokursen. Läxan till denna gång var att tänka komposition.

Jag kommer inte ihåg vad vi skulle gå igenom imorgon. Typ bländare kanske.

(Vet inte varför jag inte skickade in denna. Jag tror jag stör mig på horisonten.)

(Skickade in denna. Gillar den gigantiska hunden.)

(Fick till panorering - sjukt stolt!)

(En till panorering. Kolla in chaffisen)

Batteri


Och där sa han något. Tommy. Vi pratade i telefon och jag berättade att jag haft väldigt lite energi denna vecka.

"Men du har lagt mycket energi. Det är ju därför. Du måste laddas precis som ett batteri."

Filmen från igår

 (Gustav från Vuxna Simklubben)

Nu fick jag länk till filmscenerna vi spelade in igår (se inlägg här). Jag får tyvärr inte sprida. ÄN!

Det är så himla synd att en massa hamnar på "golvet". En massa roliga miner och spontana kommentarer som inte kom med.

 (Spelar obekväm)

(Philip och Sebastian är tydligen också med i en tidigare scen!)

Såld innan visning


Fina gula huset gick innan visning. Bra att de nappade på det höga budet. Jag var inte beredd att gå så högt.

onsdag 27 februari 2013

Leker skådis

(Gustav med de långa armarna)

Han jobbar inte med mycket marginal, han Gustav. Han ringde mig kvart i sju och undrade om jag kunde vara med och leka skådespelare bara 30 minuter senare nere i ABF-huset. Han behövde en tjej som skulle spela en tjej. Perfekt! Det är ju jag.

 (Fotografen planerar)

Vi körde samma scen så många gånger. Om och om igen. Jag hade inte mycket energi i slutet.

Det de spelade in var en pilot till SVT så jag skulle inte få sprida klippet när jag väl får se det imorrn. Synd. Eller så kanske det blev kass och inte gör något :)

 (Regissör-Martin)

(Gustavs karaktär hette Nils)

 
(Snygga byxor)

 (Schysst skrev)

Lunch med Mowgli

(Mowgli)

Into nog med att jag hade ett så gött lunchsällskap, jag blev mätt dessutom! Jag ber alltid om att få en stor portion eftersom jag äter som en byggarbetare. Portionerna på Levendi var STORA!

Mowgli har nytt jobb och jobbar nu mer med en massa poliser och chefsåklagare. En ganska annorlunda värld än den mediavärld jag ibland inte riktigt kan (eller vill) spränga mig utanför. Jag ställde frågor om hans nya arbetsplats för att haja kulturen. Kultur på en arbetsplats är så himla intressant - för den är så vansinnigt svår att ändra på. Och lika vansinnigt viktig för hur väl man själv kommer att prestera där.

Själv behöver jag en "ja-sägande" organisation som gillar nya idéer och vågar testa dem, jag vill att saker ska hända snabbt och att tjejer ska vara driftiga och inte bara duktiga.

(Tihi)

tisdag 26 februari 2013

Tygkondomen

(Tygkondomen)

Philip var skitduktig. Jag var väldigt tydlig innan vi sågs idag att han inte skulle få sy något på riktigt - just för att ta ned prestationskraven. Hans första riktiga uppgift är att sy en varsin tygkasse till sig och Sebastian.


Men idag var det fokus på teknik. Vi jobbade på något som vi kom att kalla tygkondom. Det blev alltså en avlång ficka slash fodral med en öppning upptill. Vill Philip använda den till något får han det så klart. Men syftet var att han skulle få zig-zaga tygbitarna på egen hand, sätta ihop dem aviga mot aviga, nåla rätt, sy ihop med raksöm, stryka isär sömsmånen, klippa hörnen så att det går att vända ut och in.


Sen jobbade vi med stickningar. Han fick sy flera stycken bara för att öva. Jag tycker att han gjorde jättebra ifrån sig.

Kul!

Privat sykurs för Philip


Jag vill egentligen inte berätta detta för någon, men jag har lovat Philip privata sylektioner. Han frågade mig redan för ett år sedan, men så försvann han till Hamburg för att ta sin läkarexamen. Men nu är han tillbaka och kom ihåg mitt löfte. Jag lär gärna honom, men inte alla jag känner :)

(Premiärsyr. Lite nervös)

Han har bara sytt i slöjden så vi börjar lite från start med att trä maskinen. Det var inga problem. Det kunde han hur bra som helst.

Spolen var ny för honom, jag har en modernare maskin än de vi hade i slöjden i skolan (även om min maskin är från min födelsedag -94, en födelsedagspresent jag verkligen fått "valuta" för).

(Synar, synar)

Sen gick vi över till att lära oss att ställa in raksöm och zig-zag samt stygnlängder. Och så fick Philip sy fram och tillbaka på en ganska stadig tygbit och känna in maskinen och hur man måttar sömnsmån.

(Facebookar när Philip syr)

Nu medan jag bloggar och kollar Facebook får han sy sitt första meningslösa tygfodral (eller tygkondom, som han själv kallar den) Den ska inte användas till något, men jag vill ge honom möjlighet till att lösa problemen som uppstår själv.

En föredömlig lärare, kallade han mig :) Nu ska jag återgå till honom och ge ytterligare instruktioner!

Gula huset

(Tomt och skönt)

Jag har redan hunnit med ett frukostmöteBistro Rigoletto. Och så ringde jag mäklaren till huset i söndags (se tidigare inlägg här). De hade redan fått in ett bud på 350K över acc pris - och då har inte den officiella visningen varit.

Säljarna verkade dock inte nappa på det. Vilket jag tycker är dumt. De kommer att köra den officiella visningen på söndag ändå.

måndag 25 februari 2013

Roboten

(Gör roboten i Foía i Portugal 2011)

Ibland är energin låg. Jag är glad att jag har förmågan att vara en robot de dagarna. Man måste fortfarande jobba (om man nu har ett jobb) och få saker gjorda. Däremot kanske inte mina blogginlägg blir så roliga.

(Och här gör jag roboten på en boulevard i Hollywood 2010)

(Dansar robotdansen på Ylvas 30-årsskiva i Gamla Stan 2011)

Jag hittade tre bilder på mig när jag gör någon form av robotrörelse. Jag kan verkligen inte förklara detta beteende. Att dansa robotdansen känns inte okej någonstans.

söndag 24 februari 2013

Smygvisning av gula huset


Idag hann jag faktiskt till smygvisningen av det gula huset (som jag berättade om här) efter att vi kom tillbaka från skärgården. Skitbra tajmat och skönt att få se huset lite i förväg.

Det var skitfint. Tomten helt insynsskyddad (för den som gillar sånt), frigga så har den staket runt om så att när kids hälsar på kan du springa fritt. Typ som en hage :)

Myz 2


Som ett gäng pensionärer släckte vi lampan kl 22.15 igår. Vi var aströtta och såg ingen anledning att sitta uppe om vi alla ändå bara gäspade.

Klockan 7 i morse vaknade jag till solen som sken på loftet jag på. Jag låg kvar och drog mig timmar innan jag klev upp och fick en god koppa kaffe av grabbarna på undervåningen.


Det blev ännu mer snack. Hur mycket kan man snacka egentligen? Well, Christian älskar att prata. Osten alskar att prata och så älskar jag att prata. Vi har alla åsikter som måste ut. Vi pratar i munnen på varandra. Hela tiden.

(Jag ler medan Christian ber)

Jag hann visa hur man gör plankan för Osten som hade ont i ryggen och snackade vi en del om träning och måluppsättning. My firm belief är att det är bättre med delmål och inte speciellt höga sådana - speciellt inte om man inte är en tävlingsmänniska (vi spelade ju Yatzy och man behövde inte vara speciellt uppmärksam för att notera att varken jag eller Osten brydde oss så mycket om att vinna). Ett kilo i månaden låter jättelite och nästan som att man är lat. Men - är det inte bättre att faktiskt uppnå målet snarare än att det ska gå fort? Dessutom tror jag att det är lättare att behålla den nya vikten om man långsamt lagt om sitt levende istället för att vilja ha stora resultat snabbt!

Mina råd landade riktigt bra hos Osten. Träning ska aldrig vara ett straff.

Myz i skärgården


Vi promenerade, åt, satt och pratade. Skärgården, lugnet, allt. Christian och Osten är väldigt bra på att ta hand om en och få en att känna sig välkommen.

(Vi skålar för att Christian tagit körkort!)

(Grillpremiär!)

(Vi åt linner efter en rundtur runt ön.)

(Vi snaskar kladdkaka)


Vi ska kolla på Mellon på datorn, livestreamat. Hm, inget jag rekommenderar. TV is the shit. Men bättre att inte titta på det alls så klart.

lördag 23 februari 2013

Skärgårdstur ut



Det är sjukt smidigt att ta sig ut till Trångholmen. Först buss 45 min och sen båt 30 min.

Jag satt på rätt sida av båten med den skarpa solen i ansiktet. Njöt av en kaffe och funderade. Jag tittade på den tjocka isen.

Väl framme stod Christian och Osten och väntade på bryggan.


(Sjukt mycket is hela vägen ut)

(Så lugnt och skönt och gott med en kaffe på morgonkvisten)

(Såg så maffigt ut)