tisdag 26 februari 2013

Privat sykurs för Philip


Jag vill egentligen inte berätta detta för någon, men jag har lovat Philip privata sylektioner. Han frågade mig redan för ett år sedan, men så försvann han till Hamburg för att ta sin läkarexamen. Men nu är han tillbaka och kom ihåg mitt löfte. Jag lär gärna honom, men inte alla jag känner :)

(Premiärsyr. Lite nervös)

Han har bara sytt i slöjden så vi börjar lite från start med att trä maskinen. Det var inga problem. Det kunde han hur bra som helst.

Spolen var ny för honom, jag har en modernare maskin än de vi hade i slöjden i skolan (även om min maskin är från min födelsedag -94, en födelsedagspresent jag verkligen fått "valuta" för).

(Synar, synar)

Sen gick vi över till att lära oss att ställa in raksöm och zig-zag samt stygnlängder. Och så fick Philip sy fram och tillbaka på en ganska stadig tygbit och känna in maskinen och hur man måttar sömnsmån.

(Facebookar när Philip syr)

Nu medan jag bloggar och kollar Facebook får han sy sitt första meningslösa tygfodral (eller tygkondom, som han själv kallar den) Den ska inte användas till något, men jag vill ge honom möjlighet till att lösa problemen som uppstår själv.

En föredömlig lärare, kallade han mig :) Nu ska jag återgå till honom och ge ytterligare instruktioner!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar