måndag 4 februari 2013

Finlandsfärjan

(Fast i klovar)

Och så var det dags för att piffa pp den tråkiga månaden februari med en kryssning till Åbo fram och tillbaka. Den var ju lite klantigt nog planerad samma afton som första delfinalen i Mello vilket skapade lite kaos. Jag och Martin sprang till buffén och slängde i oss käk och hann precis upp till hytten för att kolla på de åtta bidragen. De tänkte inte visa Mellon någonstans på båten. Vi hade ringt, mailat, fejsbookat för att få svar på detta. Jag tycker verkligen att det är ett tecken på att finlandsfärjorna är finska och inte svenska!


Karin anslöt lite senare för att titta på låtarna. Vi bodde i en A Premium-hytt så vi hade dubbelsäng och kunde ligga ormgrop.


När Mellon var klar var det dags för karaoke uppe på däck 10.

27 pers var vi i vårt gäng och vi sjöng alla Total Eclipse of the Heart, Cottong Eye Joe, I will Survive och Don't stop Believing.

(På karaoken)


Martin lyckades slita sig loss klovarna under Cotton Eye Joe då alla dansade Square Dance. Jag lyckades inte få av mig dem så jag körde på hela kvällen. Men en tjej i spräckliga tajts och handklovar var det minst uppseendeväckande på den där båten denna afton.

Aftonbladet var ombord och följde porr-eventet som ägde rum på samma tur. Läs här och kolla TV-reportage här. Folk tycker väl kanske att det är lite väl otroligt att det skulle vara slump att mitt gäng hamnade på denna tur samtidigt som detta event, men men...

Porrisarna var dock inte majoritet på turen. De var drygt 100 pers på vadå, 1500. De hade name tags och en del hade ju uppenbart porriga kläder. Båten hade hur många nöjespalats som helst och jag vet inte vilka de hängde på, men jag tror vi missade de flesta.

(Karin dricker blinkande drink i karaokebaren)

(Doktorn kan komma)

(Och det gjorde han)


Vi byter location till däck 6 och Starlite. Stort dansgolv, scen med coverband och så bar. Äkta finlandsfärja!

(Coverbandet och sångaren)

(Sandra pussar i luften)

(Schsss)


De där hjärt-glasögonen vandrade. Här står Mårten och ser sjukt nöjd ut för att Basic Element precis gått upp på scen. I gotta touch right now!

(Martin)


I baren med en kapten. Han niade mig och kallade mig fröken - genomgående. Aldrig du.

Jag kallade honom för du. Det var redan så märkligt som det var.


Vaknade så här. Gick ned till lunchbuffén och mötte Philip som var den som låste fast mig.
"Har du nyckeln kvar? Hoppas jag..."

Han höll på att tappa hakan. 

Det var väldigt skönt att få ta av sig den sen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar