tisdag 19 februari 2013

Premiär för syjuntan

(Hjälper Maria med att sy ett kuddfodral)

Prestation. Det verkade stå på agendan i går på första träffen med nya syjuntan. Självklart var det absolut inte min intention någonstans eller något jag trott jag förmedlat i alla info jag skickat ut. Men det första alla tjejerna pratade om när vi sågs igår var hur dåliga de var på att sy (eller vilka delar av området sömnad de var svagare på) och liksom bad om ursäkt för sig. Jag försökte om och om igen att påminna dem om att vi är en syjunta - inget annat. Det är ingen kurs där man ska få betyg eller ett jobb vi måste försöka behålla.

Vi är alla bra på olika saker och juntan är till för att dela med sig av sina olika kunskaper. Och egentligen bara umgås samtidigt som vi jobbar med våra händer. Maria kan jag förstå att hon var orolig. Hon är i princip helt ny på området och det skulle väl vara lite som om jag skulle ut och åka skidor, kan jag tänka mig. Man vill ha back up. Så jag lade ganska mycket fokus på henne, trots att jag egentligen inte är någon lärare i sammanhanget - bara cirkelledare. Jag hjälpte henne att sy ett kuddfodral. De andra redde sig själva alldeles utmärkt.

Allt som allt verkade folk väldigt glada och peppade på nya syjuntan! Skitkul!!

(Frida plockar ur sin sypåse)

Fridas approach till sömnad var "trist att mäta och måtta, nu syr jag bara." Hon hann sy två kuddfodral igår.

(Sara)

Sara inledde juntan med att sortera sina tillbehör i 1,5 timma. Det var väldigt gulligt tyckte jag. Men hon kom i gång sedan och lagade en kofta som fått hål i ena armbågen.

(Maria)

Maria tänkte först inte vara med i juntan eftersom hon inte kunde sy. Lyckligtvis ångrade hon sig. Här trär hon maskinen och förbereder sig för premiär-kudden.


Jag hann med 3 av 4 projekt jag hade med mig igår. Att byta resåren i de här jeansen tog ett ganska bra tag när vi var så ovana vid maskinerna i lokalen. Men till slut fick jag till det! Nu har jag typ ett par jeans till.


Sara satte på lappar på armbågarna. De var i denim från någon gammal pojkväns jeans. Hon sydde på dem med tajt zick-zack i röd tråd på den orangea koftan. Skitsnyggt!


En raksöm i ett linne från HM som jag råkade köpa utan att syna det i sömmarna. Hålet var på cirka 4 cm, men att plocka ned symaskinen från hyllan, fixa med tråd osv är inget man pallar att göra hemma. Här tog det mindre än en minut att slutföra detta projekt igår.


Fin klänning jag köpte på en second hand i Thong Lor i Bangkok i fjol. Ena "hällan" för skärpet var av. Nu fixat!


Marias fina kuddfodral till sin dotters rum. Raksömmar och zick-zack. Bra första lektion tycker jag. 

Hon tänkte ge sig på dragkedja på första träffen. Jag tycker man ska skynda sig långsamt när man lär sig. No rush. Inga prestationskrav.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar