lördag 18 maj 2019

Finishing round 3 (almost) - transition profile

There is a whole lot of smaller projects in the hall entry left to fix. 

Det finns en hel del småfix i hallen kvar. Som vanligt handlar det om lister, foder och fönstersmygar.

I will focus on the projects where I have already bought the stuff for. So in this case, only te transition profile, not the other stuff you see in the pics.

Min finish-runda som jag satt igång med handlar om att få klart allt sådan här småfix i huset och i trädgården, men jag ska vara ärlig med att jag kommer att börja med de projekt där jag redan köpt grejen - men bara lyckats skjuta upp det i 1-3 år :)


Så i hallens fall kommer jag inte fixa allt ni ser på bilderna, utan det kommer bli fokus på den övergångsprofilen som funnit i min ägo sedan 1,5 år tillbaka.

I installed it while talking n the phone. That's how easy it was and still it was put off for too long...

Den kom upp samtidigt som jag pratade i telefon. Så lätt var det och ändå skjuter jag upp det. Herren min.

Jag kämpar vidare med mina finish-projekt. Som sagt; ska vara klart innan årets slut.

torsdag 16 maj 2019

Finishing round 2 - garden gate

After three years of having the un-opened package of hinges, I finally took the time and effort to finalize the garden gate.

I installed this gate THREE years ago and since I have dogs I use it several times daily. I needed to strengthen the construction with an extra hinge, the longer one you see on top, so the gate wouldn't wobble every time I opened it.

Please join me in the finalizing all the unfinished projects around the/your house. I have set up a mental list of everything lying around. The goal is to be done by the end of the year 2019.


Jag är fast besluten att jag ska avsluta alla "finish-projekt" runt om i huset och i trädgården. Ni vet de där grejerna som inget annat hänger på, det allra sista så som att sätta upp en list eller en krok. Det är sådant där som man har en tendens att göra först när man bestämt sig för att sälja huset, det vill säga man gör det inte för sig själv utan för någon annans skull... Nej, man ska vara snäll mot sig själv och ett sätt att vara det är att man avslutar finish-projekten så att man kan njuuuuta av sitt hem.

Jag har en massa sådana projekt hemma hos mig och säkert du med. Jag har satt upp en lista (visserligen bara mental, men ändå) och den listan ska betas av under året 2019. Sen ska alla smågrejer vara fixade och klara.

Senast fixade jag en hylla, en krok och en klocka i badrummet så att det nu är helt klart trots att snickarna lämnade mig januari 2017. Det är mer än två år sedan :/ Se tidigare inlägg HÄR.

Jag tror inte att jag på något sätt är unik här. Jag tror vi är många som gör så här; skjuter upp på grund av inte så bråttom med dessa finish-grejer egentligen. Det är roligare att starta nytt.

Igår kväll fixade jag äntligen till grinden som jag använder så ofta varje dag eftersom jag har hund. När jag installerade grinden - för TRE år sedan - missbedömde jag hur hakgångjärnen borde sättas upp. Jag köpte ett till par hakgångjärn för att komplettera med ett till högst upp. Blev det av? Nej, det paketet har legat oöppnat i min källare sedan dess. Alltså i nästan tre år.

lördag 4 maj 2019

Favoritkopparna I heart Tallis

Cups that I sell in my home district in Stockholm!

Stockholm bjuder på ett kallt maj :/ Jag hade satt igång ett projekt i trädgården med att sätta upp en ny grind in till grannen, men så blev det typ mars igen. En vill ju inte behöva frysa i onödan när det gått en hel vinter av kyla. Idag är det bara fem grader och växlande molnighet.

Däremot har jag såklart tusen andra inomhusvänliga projekt på G. Jag har satt ihop nästa nummer av Tallkrogsbladet som just nu är på slutkorr innan det går till tryck. Krönikan skrev jag som vanligt i sista sekund. Jag håller på att avsluta det allra allra sista på den orangea kappan där jag behöver korta upp fodret som blev för långt och sy på några knappar. Jag har inte gjort något på sovrumsgarderoberna i källaren sedan en månad och skulle kunna ägna mig åt det idag, kanske? Jag håller på med årets odling där jag alltid är sen med att så, men jag tycker att plantorna ändå hinner ikapp här då mina fönster ligger i söderläge och min odlingslott likaså. Nästa helg är det loppis i Tallis och jag ska sortera fram det jag har att sälja.

Ett annat projekt jag ängar mig åt är favoritkopparna! Min vän formgivar-Jesper hjälpte mig med att justera bokstäverna för att efterlikna i <3 NY-logon och så återanvände vi ett hjärta som han tog fram till en kund för snart tio år sedan. Kopparna valde jag för att jag tyckte att camp fire-looken i creme-färg passade Tallkrogen som är så gammalt. De är gjorda i porslin och inte i emaljerad plåt. Jag ville ha ett par själv, men så kom jag på att ju kunde låta trycka upp ett större antal och sälja. Fler kommer ju vilja ha de där kopparna :)

Så nu är de ute till försäljning och jag de kommer vara med på bordet på Tallkrogens loppis den 11 maj, så klart.

Undra vad jag ska hitta på för kul idag då...