torsdag 16 maj 2019

Finishing round 2 - garden gate

After three years of having the un-opened package of hinges, I finally took the time and effort to finalize the garden gate.

I installed this gate THREE years ago and since I have dogs I use it several times daily. I needed to strengthen the construction with an extra hinge, the longer one you see on top, so the gate wouldn't wobble every time I opened it.

Please join me in the finalizing all the unfinished projects around the/your house. I have set up a mental list of everything lying around. The goal is to be done by the end of the year 2019.


Jag är fast besluten att jag ska avsluta alla "finish-projekt" runt om i huset och i trädgården. Ni vet de där grejerna som inget annat hänger på, det allra sista så som att sätta upp en list eller en krok. Det är sådant där som man har en tendens att göra först när man bestämt sig för att sälja huset, det vill säga man gör det inte för sig själv utan för någon annans skull... Nej, man ska vara snäll mot sig själv och ett sätt att vara det är att man avslutar finish-projekten så att man kan njuuuuta av sitt hem.

Jag har en massa sådana projekt hemma hos mig och säkert du med. Jag har satt upp en lista (visserligen bara mental, men ändå) och den listan ska betas av under året 2019. Sen ska alla smågrejer vara fixade och klara.

Senast fixade jag en hylla, en krok och en klocka i badrummet så att det nu är helt klart trots att snickarna lämnade mig januari 2017. Det är mer än två år sedan :/ Se tidigare inlägg HÄR.

Jag tror inte att jag på något sätt är unik här. Jag tror vi är många som gör så här; skjuter upp på grund av inte så bråttom med dessa finish-grejer egentligen. Det är roligare att starta nytt.

Igår kväll fixade jag äntligen till grinden som jag använder så ofta varje dag eftersom jag har hund. När jag installerade grinden - för TRE år sedan - missbedömde jag hur hakgångjärnen borde sättas upp. Jag köpte ett till par hakgångjärn för att komplettera med ett till högst upp. Blev det av? Nej, det paketet har legat oöppnat i min källare sedan dess. Alltså i nästan tre år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar