söndag 30 november 2014

Stickningsmönster från Drops

(Vardagsfest!)



Och så hade den är Enskedejuntan premiär för några veckor sedan. Det var precis lika trevligt som jag hoppades. Gudrun bjöd på rysk rödbetssoppa och hjälpte mig att koma igång med den där tröjan till Svea. Tajmat med tanke på att hon lyckades ta av sig den under en privat turné i skogen när vi var ute och gick på Värmdö förra helgen.

(Bortsj eller hur det nu stavas)


Det här med Drops mönster... Jag hade ingen aning om att de skulle vara så svåra. Jag googlade efter förklaring till alla förkortningar. Det jag hittade var en tråd i ett stickningsforum där någon konstaterade att deras mönster inte skulle sättas i händerna på en ovan stickare eller ens en trött van stickare. Ooops.

Gudrun på jobbet som är van att sticka hade till och med hon lite klurigt att tyda mönstret. Det, för mig, säger mycket. Håll er borta från Drops mönster! De är tydligen översatta med typ Google Translate från norska... Helt oförståeliga.

Jag ska eventuellt be Gudrun att diktera en normal version för er som är sugna på att sticka en tröja till era små rackare. Detta är Drops svenska version av mönstret.


(Jag har stickat på den andra syjuntan)

(Vi har tagit stickningspauser på jobbet för att Gudrun ska hjälpa mig i nästa steg i stickningen)

(Jag har stickat en massa hemma)

(Och jag har kommit ganska långt på mindre än 2 v)

(Ovetandes om vad matte jobbar på åt henne)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar