fredag 19 december 2014

Pälsdam i höglöp



(Ligga nära)

Jag antar att tikar reagerar olika under sin cykel - precis som vi människotjejer gör.

Svea blir riktigt klängig innan förlöpet. Sen kommer blodet och hon blöder typ en vecka drygt. Hon städar upp på egen and (slicka upp från könet) så jag har inte droppskydd/trosa på henne. Däremot kan hon blöda när hon sover i sängen.

Hon har också ett behov av att kissa hur ofta som helst. Här gäller det att hålla på rutinerna och inte gå ut/släppa ut henne mer än vanligt. Hon blir lite tröttare än vanligt också, men jag går lika ofta och mycket med henne ändå. Det finns lite olika rekommendationer här, men jag tror inte att motion kan vara dåligt. Motion är väl alltid bra så länge man inte är sjuk?

Som alla andra tikar blir hon vrålkåt i höglöpet och vill producera valpar med varje hane vi passerar. Tydligen verkar livet rent generellt vara svinjobbigt. Hon bara gnyr och klättrar på matte. Hon vill något men jag förstår inte vad. Kanske vet hon inte själv. Hon har svårt att hitta ro.

Hela löpet skulle jag vilja påstå att hon är mer i behov av närhet än annars. Mycket ligga i mattes famn. Och mat? Ja, min tik äter betydligt mindre än vanligt och har inte varit sugen på dentastix eller torkade köttbitar som hon vanligtvis tar.

(Klänger!!)

PS. Lästips på Metro om vad du inte ska ge din vovve att äta i jul. Klicka HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar