onsdag 26 augusti 2015

Inspirerande artikel om hur återvinna

(Glad som aktivt minskar sopberget)

God morgon alla!

Igår berättade jag om mitt nya älskling; en roterbar varmkompost (inlägget hittar du HÄR). Jag hade inga tankar alls på en varmkompost eftersom jag bor ensam och inte ens lagar så mycket mat och därmed kanske inte slänger så mycket mat. Men det gör jag ju. 

Nä, inspirationen kom ur en kombination av att grannen har en vanlig varmkompost som han pratade om. Jag fick lära mig att den inte alls luktar som jag tog för givet att alla matkomposter gjorde. Han berättade också att han inte hade så mycket sopor i och med komposten. Det var en påse i veckan... 

Den andra pådrivande faktorn var en artikeln i nya MyHome.se som är Aftonbladets online-version av printtidningen Härligt Hemma. Den handlade om en familj som endast slängde 9 kg sopor - PER ÅR. Ja, så lite är ju inte mitt mål alls, men jag läste artikeln och insåg då hur enkelt det är att minska på sopberget. För när du tänker efter; du återvinner ju redan papper, kartong, hårdplast, metall, glas och så pantar du ju. Eller hur? Sen har du mjuk plast som du slänger i soporna tillsammans med mat. Men maten utgör nästan 90 % av dina sopor (såvida du inte har blöjbarn hemma). Om du slänger matavfallet så blir det fasiken inte mycket över.

Artikeln med bra och konkreta tips finner du HÄR. Läs den! Familjen råkar för övrigt ha en roterbar kompost, de också :)

Som business woman vill jag så klart räkna fram hur jag - förutom att jag är snäll mot miljön! - skär ned på mina kostnader hemma genom att sophämtningen blir glesare och med färre kilon, men jag tror inte jag kan göra detta först jag kört ett år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar