fredag 9 september 2016

Saft på äpple och borbonvanilj

Hemmagjord saftställning.

När jag precis var nyinflyttad här i Tallis så insåg jag hur många "förstisar" jag helt plötsligt var med om. Det var allt från att åka till ÅVC och slänga stuff på egen hand, hantera en lövkompost, ta in hantverkare och all vad det kunde vara.

Att ta hand om sin egen frukt och inse vilket jobb det är var också en förstis. Och nu i veckan så saftade jag för första gången! Inte bara med min egen frukt utan första gången ever.

Från förra helgen när jag barnvaktade dessa två monster. Den stora fick göra äppelmos för första gången typ själv. Jag tog med mig transparent blanche från trädgården. De älskade det!

Trots att det var min första gång så kunde jag såklart inte följa receptet till punkt och pricka. Jag brukar säga att det är ett personlighetsdrag; Lösningsorienterad, kreativ person med stor tillit till sin egen förmåga att hitta lösningar. Alternativt: Rebell som tror hen är smart, men egentligen borde få en diagnos för sin oförmåga att anpassa sig till befintliga regler. Ja, omgivningen får avgöra.

Hur som så använda jag detta recept från Dansukker som bas och för att vara jag så följde jag det ändå ganska bra. Jag gjorde allt utom att väga äpplena. Jag lyfte på byttan och försökte känna in att den vägde som min lilla hund på 2,5 kg, haha! Dessutom bytte jag ut en 0,5 dl vanligt socker till bourbonvanlinj-socker

Och det blev hur gott som helst! Score! Men vill varna att bourbonvaniljen tar över basen (äpple).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar