torsdag 22 juni 2017

Midsommarhjälte!


Det finns en otroligt fin och omtänksam man här i Hökis. Han har som tradition att bjuda på julbord i sin närlivs i Veckodagsområdet på julafton. Anledningen är att han själv inte har någon familj och vet att det finns många därute som inte har någon att fira med. Det är så otroligt osjälviskt och fint. Och ja, osvenskt att bjuda på sig själv på detta sätt. Vi svenskar sitter och skäms över vår ensamnhet istället för att dela den med andra och då vara mindre ensamma. Han heter Majid!

Jag och syrran var förbi på morgonpromenaden på julafton 2016 och fikade med glögg och lussekatt. Majid plåtade oss och hundarna. Han presenterade en äldre kvinna vid namn för oss som hjälpte honom duka upp maten till julbordet och var noga med att bjuda in oss även till det.

En rolig grej är att Biggan, min numer avlidna styvfarmor och syrrans farmor som bodde i Skönstaholm, alltid var noga med att gå förbi Onsdagslivs och köpa cigg på väg från centrum. Ja, hon kunde ju köpa ciggen i centrum när hon ändå handlade mat, men hon ville spara det för att få gå förbi och hälsa på Majid som hon gillade så mycket. Syrran minns honom tydligt från barndomen.

Nu har jag fått lära mig via Facebook-gruppen Gubbängen - förort när den är som bäst att han även bjuder på midsommarfest i sin närlivs.

Hashtag hjärta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar