måndag 5 juni 2017

Vitvaxad spont (bygga trappa)

En mycket trevlig kväll med rödvin och magväska!

I veckan var jag på Pano Vino med de fina (före detta) kollegorna från IIS. Jag, och en annan person som slutat, blev avtackade. Jag har aldrig blivit avtackad innan - det var ju jättetrevligt! Det är liksom inget en blir som frilansande konsult. Då är det mer "tacohej".

Jajemensan. Ett 10-pack Twix slank ned i kundvagnen.

Jag fick fina ord och en fin present inslagen i omslagspapper med bilder på olika chihuahuor! Och presenten inuti var ett presentkort på Fredells byggvaruhus. Alltså snacka om att träffa rätt! Ja, förutom att jag i normala fall handlar på kära Bauhaus.

Vitvaxad spont. Används normalt i tak.

Det är dyrare på Fredells. Jag jämförde priserna på det jag till slut valde att köpa genom att kolla i mobilen. Däremot kan det vara så att en köper produkterna på olika sätt. Som i det här fallet köptes sponten ovan på metern, men på Bauhaus uppfattade jag att de såldes i hela paket.

Det som även är värt att nämna är att deras brädgård är en bråkdel av Bauhaus drive-in där du ju kör in med bilen.

Svea tassar fram och säger hej när jag kommit hem med virket.

Hur som. Det är underbart att det finns färdigvaxad spont att köpa. Jag ska ha det till innerväggen i trappan och som ni alla vet så absolut avskyr jag att måla. Det är tråkigt och därför blir det inte bra när jag gör det. Det här är bara att spika upp och så är det liksom klart. Nu, till skillnad från innan när jag var inne på gips, så behöver jag inte tänka på att skära kanterna så att spacklet lägger sig snyggt, att spackla, att välja tapet och sedan tapetsera. Plus att detta blir finare. Ska visa en bild hur jag tänker mig imorgon.

80 spänn för denna påse.

Tydligen fanns det vit dyckert! Coolt. Kan vara lite meckigt att hamra i om en missar det lilla huvudet, men det får det vara värt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar