onsdag 29 november 2017

VOOV - veterinär omtanke om våldsutsatta

#metoo har tagit Sverige med storm denna höst och jag fullkomligt älskar det. Varenda branschupprop, det nya klimtet som gör att tjejer vågar dela med sig av upplevelser de inte tidigare pratat om, varenda sexistisk gubbe som sparkas från sitt arbete, för att inte tala om de förändringar i samhället som väntar i framtiden - tack vare detta.

Pälsdamerna busar i sängen. De får såklart vara i sängen!

Att leva i ett förhållande där du blir misshandlad, oavsett om sexuellt eller ekonomiskt våld också förekommer, är ju vanligare än vi vill tro. Och jag behöver väl inte addera att det oftast/alltid är män som slår kvinnor...

Djur riskerar att fara illa och användas som hot: "Om du lämnar mig kommer du aldrig få se din hund i livet igen". Detta blir ett sätt att hålla kvar ett offer i relationen för att inte tala om att djuret ju också far illa. Oharmoni känner djur av.

VOOV, veterinär omtanke om våldsutsatta, är en förening som väckts till liv igen. Gissningsvis på förekommen anledning :( De ser till att ditt djur kan komma till ett jourhem om du vill lämna en våldsam relation.

Läs artikeln om VOOV i Upsala nya tidning HÄR.
HÄR hittar du VOOVs egen sajt.
HÄR hittar du VOOV på Facebook.

Kanske du kan vara jourhem?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar