fredag 11 maj 2018

Förra helgen, besök

En av personerna i bild gick och lade sig och sov 1h inomhus mitt i allt. Denna person är inte ett barn.

Förra helgen kom sommaren till Stockholm - som en smocka. Jag bjöd över syrran med familj lite spontant på premiärlunch i trädgården.

Bonnie kollar på plattan.

På bilderna ser ni att trädgården badar i skarpt solljus men växtligheten är nästan helt naken. Så här en vecka senare är skillnaden påtaglig. Äppelträden har fått små skott, flädern längre bak i bild ovan är tjockare osv.

Jag sitter i princip aldrig i solen och äter men så pass varmt var det inte så att det gick att sitta i vandrande skugga. Dock väldigt trevligt. Barnen lekte nakna i gräset med en hink vatten och vi vuxna satt och pratade i timmar.

De där bruna ögonen.

När det var dags för hemfärd ville HK stanna kvar hos sin mostis för övernattning. Här får han kolla på YouTube och vill speciellt kolla på Paxi, en teknad figur som upptäcker solsystemet. Syrran ville säkerställa att barnet inte ville stanna bara för YouTube (som är förbjudet hemma).

Syrran: "Om du inte får kolla på YouTube då?"
HK: "Jag vill ändå stanna. Det är mysigt hemma hos mostis."

HK håller i kopplet framför körsbärsblommen.


Upp kom han men inte ned. Tur att mostis var med.

Han har blivit så stor.

Dunk. En minut tog det att somna efter en dag i solen.

På kvällen somnade HK framför TVn, något som han inte heller får göra hemma hos sig. Hos mostis finns också regler som att en ska tvätta tassarna innan och efter maten, bara ta så mycket man en orkar äta upp och ställa undan tallriken, med mera. Men givetvis finns undantag på de hårdare grejerna.

På följande förmiddag blev han hämtad mitt i teckningsritandet. Ett underbart dygn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar