måndag 17 september 2018

Annorlunda lekstugor

Brutet sadeltak, Gamla Enskede-style.

Jag pratade med Anna i Skåne i helgen. Jag berättade exalterat om min granne som låter lägga om taket. Jag skickade bilder och hon vill se.

Det jag och hon har gemensamt är att vi båda känner ett genuint intresse för husbygge. Vi vill veta allt och vi vrider och vänder på olika lösningar tillsammans.

New England möter Lilla huset på prärien?

Nu håller vi båda på att "bygga på våra hus", men när en jobbar heltid och som i hennes fall har två småbarn, så går det ju inte speciellt snabbt.

Slick, modern.

Jag kom med en snilleblixt-idé som är mer befogat för henne att genomföra än för mig; att bygga en lekstuga fast enligt ett riktigt boningshus regler. Jag tänker med isolering och hela rubbet. Det där lilla huset ska kunna stå lika länge som ett riktigt hus.

Slottet på Haga??
 Bild hämtad från artikel i Östra Småland Nyheterna 17 dec 2017.

Jag började googla roliga lekstugor och upp kom en massa roliga varianter att inspireras av. Jag plockade ut de jag tyckte var finast.

Syrrans lekstuga. 

Syrran ärvde en lekstuga från grannen som hon är löjligt nöjd med då det är i samma stil som boningshuset. Det är dessutom målat i exakt samma nyans och det har valmat tak.




Ordinarie pris låg på 21 000 kronor vilket är helt bananas. Vem betalar så mycket pengar för en lekstuga? Ja, tydligen hennes granne som sedan skänkte det gratis. Och bra var väl det så att huset får lekas med ännu några generationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar