fredag 5 april 2019

Built-in wardrobes (master bedroom) - part 4

Summertimes are coming to Stockholm! Winter is finally over.

Det känns att vintern är över och att våren är här. Det är soligt här i Stockholm, men ack så blåsigt.

I glued the construction to the floor and lower part of the walls. Now it is solid!

Arbetet nere i källaren har fortskridit - långsamt, långsamt men säkert, säkert. 

The floor have water heating and the walls are solid bricks.

Jag har hunnit limma fast konstruktionen där den hängde löst. Den satt fast i innerväggen och i taket, men that's it. Mot yttervägg har jag inte velat borra då det är mur där och helt ärligt är det så svårt att vara exakt när en ska borra i mur. I golvet går vattenslingor.

Jag har som ni ser på bilderna ovan, bara limmat intill hörnen.

Så nu när limmet har torkat så rör sig inte konstruktionen något - topp!

So, the plasterboard patchwork begins.

Arbetet med att gipsa detta mästerverk har tagit flera dagar. I kalendertid tog det en vecka drygt, men jag har delat upp arbetet till endast 1-2h-pass som ligger utspridda över dagarna. Det är så mycket mätande och pill att en orkar helt enkelt inte längre perioder än så. I alla fall inte jag. Det är ungefär efter en timma bara som jag märker att min koncentration sjunker och jag börjar slarva med mätandet.

Slowly, the closets are beginning to look like closets.

Även om det bara blir några gipsskivor som kommer upp på ett pass eller en kväll, så rör sig arbetet framåt. Det är en princip jag har, att arbete inte måste gå så fort (alltid), men det ska röra sig framåt.



When I accidentally measured and marked on the wrong side of the plasterboard :) Well, will anyone ever tell the difference? Only time can tell.

Här ser vi ett typiskt exempel på när det går fel för att en ska tänka så mycket hela tiden och mäta; jag mätte på fel sida så att jag blev tvungen till att sätta fast gipsskivan med fel sida utåt och falsningen av kanten inåt... Lyckligtvis hände detta bara en gång och det var heller ingen katastrof.

The "night stand".

Jag ansträngt mig extra (läs: jag har gjort det svårare för mig) genom att göra små alkover som ska fungera som osynliga nattygsbord. Det blir en massa mer pill, men det är det som är så fördelaktigt med att bygga själv; du får unika speciallösningar :)

Almost done.

As you can tell from the pics, sometimes it is daylight outside and sometimes it is dark. That is because I have spread the work over so many days, but the work sessions only lasted for one or two hours. Sometimes even less.

Ibland är det dag ute, ibland kväll. Det är just för att arbetet gjorts under flera pass, väldigt utspritt. Men som ni ser så börjar jag närma mig slutet på gipsskivearbetet nu.

I saved the hard part for last; the upper part where the piping will go through the wall.

Nu väntar den sista, svåra biten. Det är den som ska ha rör genom sig.

Success.

The holes above the pipes, which no one will ever see, are great for ventilation! 

Eftersom väggen bakom garderoberna är en yttervägg har jag faktiskt funderat mycket på ventilation.  Utrymmet mellan skåpen är öppna som ni kan se på bilderna, det är bra. 

Min fundering löste sig automatiskt när jag gjorde den sista gipsskivan och hålen för rören. Där blev det ju ett hål upptill som ingen ser men som kommer att ge luft till skåpen! Eller iaf vad jag tror så får vi se hur det går. Annars kan jag sätta ett galler på gavel.

Finally done with the plasterboards - yay!

Äntligen klart. Nu väntar hörnlister och en massa spackling.

I love how the pipes are hidden in the cupboards.

Denna lösning är gjord mest för att en ju behöver garderober, men designen är anpassad mycket för att kunna gömma rören i taket - utan att bygga in dem så att en inte kan tillse dem! Jag tycker detta blev en ypperlig lösning.

The plastering/puttying that awaits. OMG. This will really put my spackling skills to the test. 

Alltså, det kommer verkligen innebära så mycket spackling för detta monster jag byggt. Men det kommer sätta mina spacklingsfärdigheter på prov. En sak jag lärt mig är att det krävs tre spacklingar - minst. Så en ska inte tappa mod efter första när det fortfarande ser illa ut.

A lot of putty work to do.

Långt inlägg med en massa bilder, men nu slut! Nu ska jag ner i källaren och spackla :) Hörs snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar