måndag 4 april 2016

Dragbingo och Mariah i helgen

Miss Inga ledde bingo

I helgen fyllde en kompis år. Han bjöd in till dragbingoSödra Teatern vid Mosebacke TorgSödermalm här i Stockholm. Jag läste först drag som i drag queen (då personen i fråga är bög) och skrattade lite åt min miss för mig själv.

Men visst var det så - tvär-drag.


Tillställningen är kombinerad med afternoon tea. Perfekt för mig som varit konstant hungrig den senaste veckan. Direkt efter lunch blev det alltså dags-öl, trekantsmackor, scones och muffins.

Någon som kan hjälpa rusta upp bingo-utrustningen? Den var risig :)

Alla utom jag gjorde tåget. För jag måste ju ta bilder till bloggen.

Miss Inga kallade oss för "ungdomsbordet". Jag älskade det.


Bingo!

Födelsedagsbarnet blev uppkallad på scen och fick då en dans av en "brandman". Den här bilden är innan kläderna åkt av...


Jag fick faktiskt en vågrät rad och fick gå upp på scen för att hämta min vinst. Passade då på att dansa lite med Miss Inga - lika bra när en får chansen. Jag vann ett par damskor från Gram (nytt svenskt märke, tydligen), men i storlek 43. Vilken dam har storlek 43??


Mariah - en sådan jävla legend.

Innan bingon var över var jag tvungen att dra hem to the ladies. Vi tog en rejäl promix för jag behövde återhämta mig efter allt ståhej och alla människor. Sen var det tid att dra till Globen och kolla på en legend; Mariah Carey.

Konserten var skitbra. Det var förlösande att se en konsert och inte en show. Bandet spelade as-tajt, Mariah sjöng så klart lika bra som den sångerska hon faktiskt är och projektionerna bestod av gamla bilder och ibland hennes videos. 

Det var en kort konsert, endast 1,5h, där upp-tempolåtarna komprimerades till ett medley och balladerna utfördes i hela låtar. Lite synd enligt mig. Jag uppskattar hennes mid- och upp-tempolåtar generellt mer än balladerna. Ett stort plus var att vi fick lite av remixarna också som blivit egna singlar (bland annat We belong together och Heartbreaker).

Jag sittdansade hela konserten och sjöng med i varenda låt!

En bild från tidigare. Så här relaxed var jag INTE under gårdagen.

Men så har jag märkt detta inlägg med taggen Förortsromantik. Anledningen är att jag var helt slut redan efter bingon. Konserten innebar inte så mycket socialt även om jag gick med en väninna.

Hela gårdagen gick åt att återhämta mig. Mitt huvud blixtrade och jag orkade knappt kolla på TV för att jag då skulle behöva ta in intryck. Egentligen hade jag ett fikabesök inplanerat här hemma som lyckligtvis blev avbokat. På promenaderna hade jag hundarna kopplade för att jag inte var i stånd att ha koll på dem och alla som kan tänkas komma vår väg.

Lördagen var rolig, men den kostade. Att få landa här hemma i lugna Tallis är precis det jag behöver göra varje dag - oavsett om jag varit på drag-bingo eller inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar