tisdag 26 april 2016

Mask till komposten

På jakt

Vädret i Stockholm de senaste veckorna har då inte varit något att skryta med. Det har varit riktigt kyligt och i förra veckan regnade det big time en hel natt.

morgonpromenaden noterade alla daggmaskar som krupit upp ur marken när regnet dränkt deras gångar. Då slog det mig att de borde gilla min matkompost - den jag behöver mask till.

Inte jättepigga maskar

Jag var i kontakt med Kompostmask.se tidigare för att fråga om mask i tombola - en sådan som jag har. De hade begränsad erfarenhet av just tombola, men av den bra. Grejen är att masken dör om temperaturen överstiger 32 grader - och utan att ha mätt så tänker jag mig att den gör det på sommarmånaderna. Det återstår ju att se.

Jag begav mig ut på lunchpromenaden och jagade mask i en plastbunke. Nej, jag plockade inte med handen - så tuff är jag inte. Men jag tog dem med en pinne.

Häller i dem i härligheten
Grejen är att vid lunch var maskarna INTE lika pigga som på morgonen. De som inte hittat hem ned i marken igen var ganska svaga :( Det är eventuellt en anledning att mitt masktest inte skulle falla väl ut. Eller så lever de loppan där inne nu och förökar sig! Vi får se.

Ganska långt ifrån jord...
Ja, detta med kompost är ju ett äventyr. En hel vetenskap.

Me and my komposttombola

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar