torsdag 14 juni 2018

Lucka till inkommande el

Denim on denim.

Projekten fortsätter och det är det som är så härligt med sommarhalvåret (ja, förutom ljuset och värmen så klart), att jag har ork och inspiration.

Den tidigare vyn från hallen.

Det där "skåpet" till den inkommande elen har gapat öppet sedan trappan kom upp för ett år sedan. En trist vy.

Det är dock ett skåp som inte ska öppnas speciellt ofta. Det är viktigt att en kommer åt anläggningen (får ej byggas in), men på mina 4,5 år har jag aldrig haft med den att göra. Luckan behöver alltså inte vara byggd för dagligt bruk.

Före.

Jag tog en lucka från ett skåp som kom med huset och som jag inte tänkt spara.

Jag skruvade av knoppen och sparade. Den behövs inte till nya utförandet.


Med cirkelsågen kapade jag cirka 5 mm på vardera sida av skåpet. Även höjden kapades med cirka 10 cm.

Ibland tar jag en paus och då tassar Alice fram och lägger sig nära mig.

Sen slipade jag den släta baksidan med sandpapper, rengjorde, grundmålade och slutligen drog jag två lager med snickerifärg.

Nedtill i botten på "hålet" borrade jag dit något jag hittade i mina gömmor som fick fungera som stopp så att luckan inte glider in.



På Bauhaus hittade jag dessa skjutreglar, två för 35 kronor. Stoppen som med passade inte min konstruktion så jag fick lösa det med två skruvar med stora, platta skruvhuvuden. Blev tyvärr olika finnish men frågan är ju om någon någonsin kommer se det? Jag tror ju inte det.

Nya vyn.

Jag har liksom bara ställt in luckan. Den hänger inte på något eller så. När en väl ska in där så lyfter en bara ur luckan och ställer den åt sidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar