onsdag 13 mars 2019

Built-in wardrobes (master bedroom) - part 1

The before pic in my basement and future master bedroom. 

Dags att ge sig på nästa projekt och det är också nere i källaren och blivande stora sovrummet. Istället för att köpa garderober och ställa in ska jag göra det lite svårare för mig, men också betydligt snyggare; jag ska bygga in egna garderober. Det kommer inte bara bli snyggare, det kommer också bli "gosigare" och ge en varmare känsla. Ni kanske inte tror mig, men ni kommer få se när det väl är klart.

Radiator piping that give you that boring, cold basement feeling. My mission is to conceal them in a way that looks natural.

Det är ett ganska omfattande projekt så det är en hel del steg innan det är klar. Men nu sätter vi igång.

Laser spirit level to help me measure a straight line in the ceiling.

Med hjälp av mitt kära laserpass kunde jag få till en rak linje i taket. Jag anpassade den till de befintliga träreglarna som redan sitter i taket. Jag vet inte helt säkert vad de fyller för funktion, men vet att jag inte tycker att det är värt att röra dem.

Working upwards and also drilling through cement tiles are not among my favorite things, no. Before I was able to attach the studs, I had to remove the moldings.

Cirka 43 cm djup kommer konstruktionen bli eftersom jag anpassar mig efter befintliga reglar. Det är ett riktig udda mått! Och det som är bra med udda mått (60 eller 38 cm djupa är ju Pax-garderoberna på IKEA, till exempel) är att det kommer att kännas som att de är byggda för längesedan.

Efter att klarat av den tveklöst jobbigaste biten, att jobba uppåt i taket och sätta fast reglar utan att någon hjälper en att hålla i, så rullade byggandet på.

Drilled in to the plywood wall.

Jag har en vägg att fästa i och det är den nybyggda innerväggen. Ytterväggen är ju murade så då jag vill helst inte borra. Jag kommer att limma några punkter bara.

The studs are not drilled in to the brick wall nor the floor (the floor contains water piping for heating). I will probably glue to attach them.

Golvet går inte heller det att borra i på grund av vattenslingor. 

Starting to make sense. I will build two wardrobes and two upper cabinets.
The ceiling in the basement measures only 214 cm (84,6 inches) in height.

Nu börjar ni se vad det är jag bygger?! Två garderober och två skåp upptill. Sängen ska in emellan, i hålet.

A great trick when you don't have an extra set of hands. I rarely have an extra set of hands and most often work completely alone, not because I take pride in it, but because I work when I feel like it.

Sjukt bra knep när du inte har någon som hjälper dig. Jag har sällan det då jag snickrar när jag får feeling.

This is how the bed will be positioned in the room later on. I think that the concealed piping will make a huge difference for the look and feel in the room.

Ser ni min illustrerade säng? Snart så. Jag ska "bara" bygga klart stommen, bygga hyllplan, montera galgstänger, klä in allt med gips, spackla och sedan tapetsera. Ja, just det; jag ska snickra dörrar och luckor samt montera dem också. Och så lägga matta. 

Ehum, en hel del alltså innan sängen kommer dit:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar