måndag 27 juli 2015

Byggt en hylla till miniförrådet


Det är lite lustigt att jag bara kan strosa runt lite i huset eller på tomten och vips hitta material som passar perfekt till det jag är ute efter. I fredags fick jag feeling att snickra ihop en enklare hylla till mitt nya uteförråd. Nere i garaget fanns några hyllplan som stod lutade mot väggen och som jag inte tänkt behålla. De var perfekta i djup (så att jag slipper såga på längden - har inga bra verktyg för det) så jag plockade upp dem till trädgården.



Jag jobbade bara med spik. Inga skruvar alls. För att kompensera med stabilitet så fick den övre hyllan en planka mellan benen.

Med den undre hyllan struntade jag i detta så benen placerades längst ut och själva hyllan kan inte vingla så mycket då den är bara några få centimeter smalare än utrymmet. Väggarna blir ett automatiskt stöd.

(Klar)

De två hyllplanen sitter inte ihop! Tanken är att det skulle vara lättare att få in hyllan i det trånga utrymmet då själva öppningen är smalare i bredd än själva utrymmet. Visst var det en del vrida och vända på dem innan de kom på plats.

(Bakifrån)


(På plats)

Det är ett litet utrymme detta; knappt en kubik, men oh så mycket en kan förvara här.

Hyllans bredd är 86 cm, höjderna är cirka 40 cm (den undre) respektive 34 cm (den övre). Djupet var cirka 28 cm.


Här finns inget av värde för en tjuv och inte heller fuktkänsliga grejer. Borstar, hinkar, olika typer av rengöring...

Sedan kommer utrymmet behöva någon enklare typ av lucka.

(Svea ligger och njuter på tomten)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar