onsdag 22 juli 2015

Skyfflar jord till Sarajevo-hålet


(Jag kallar det Sarajevo-hålet)

Ja, det kanske var i några år sedan som det var krig i fd. Jugoslavien så att Sarajevo kanske inte ser så dumt ut idag. Men jag har kommit att kalla min gamla uppfart för Sarajevo-hålet och refererar då till att det ser ut som en krigszon.

Stödmuren runt garagedörren är helt klar sedan flera veckor och det är nu dags att fylla igen hålet som gamla nedfarten skapat.


På framsidan av huset har en sträng jord förvarats ända sedan augusti i fjol. Det är den överblivna jorden från dräneringen. Det blir alltid jord över efter en grävt upp runt huset och bytt dräneringsskydd. Jag var smart och sparade min istället för att forsla bort den. Jag visste att jag skulle göra detta med garagenedfarten.

(Springer med stenbumlingar)

Så i slutet av juni, ni vet de där dagarna när det faktiskt var sommar och kanske lite för varmt för att jobba utomhus, så kom Hanna och hennes nya kille Nicklas hit till Enskede och skyfflade jord med mig. Det var ett svettigt och tungt jobb som vi kom knappt halvvägs med på ett par timmar. Sen åt vi lunch och drack öl :)

(Jordsträngen framför huset)

(Mami)

Vid ett senare tillfälle, nu i juli när temperaturen är betydligt svalare, var Mami här och hjälpte mig med en ganska stor del. När vi var klara återstår nu cirka 1,5 meter av strängen. Jag kommer att behöva flera kubik fyllnad när hela strängen är förflyttad. Jord sjunker ihop och packas av regn, tyngdlag och tid. Jag räknar med minst ett år.

På framsidan kommer jag, så snart jorden är borta, kunna så gräs. varje steg framåt är så vansinnigt tillfredställande. Waaah!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar