måndag 20 juli 2015

Testar: Cevicherian i Hökis

(Öl! Mat!)

Cevicherian i Hökarängen är ganska omskriven i media och jag har inte alls hunnit dit för att testa om den är så bra som det sägs. Den stänger nämligen varje sommar vilket jag antar är himla smart. På sommaren går en inte på restaurang utan det är grillning i trädgården eller resor som gäller.

Men i år hann jag dit innan de klappade igen för säsongen. Det var jag och Gubbängs-kompisen Thomas som var där. Vi hade pratat om den, men ingen av oss hade varit där.

(ok, en seriös bild)

De har inte många alternativ på menyn - det gillar vi! Det fanns förätt men jag minns inte vad. Huvudrätterna var helt enkelt ceviche pesco (bara fisk) och ceviche mixto (fisk & skaldjur). Vi tog en av varje.

(Små portioner. En får inte vara för hungrig)

Och vilken smakfest!! Wow. Ceviche kommer aldrig vara tillräckligt bra igen om den inte upplevs här. Tillsammans med den beska ölen blev smakkombinationen helt otroligt. Och det var så mycket vitlök och chili. Mums!

Servisen är opretentiös. Du får kolla på en stor griffeltavla, här får du ingen egen meny i handen och med tanke på att de har ganska få alternativ så funkar väl det. Helt stället är nedtonat. Det finns en uteservering där du inte kan boka bord och där det troligen kommer att vara fullt trots att den ligger i skuggan.

(Jaipur var lite godare, tyckte vi båda)

Cevicherians hemsida hittar du HÄR och DETTA är en recension av Smakrådet hos Allt om Stockholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar