torsdag 6 oktober 2016

Mattplattor prover

Gratis provbitar.

Jag älskar heltäckningsmatta! Har alltid gjort! Och ja, jag tänker bring back the heltäckningsmatta när källaren väl ska bli boplan. Istället för klinkers eller klick-golv med mattor på så är det väl bara att lägga in en enda stor så maxar vi myskänslan där nere.

Med mattplattor så kan en ju göra det där själv. En annan fördel är ju den att om en platta blir nedbajsad av typ en hund som är dålig i kistan så kan en lätt lyfta upp plattan, skrubba rent den och lägga tillbaka alternativt byta plats med en annan mindre synlig platta.

Det som är dumt med mattplattor är att de oftast är tänkta till offentlig miljö, typ mässmontrar. De är kortluggade och har liksom inte det där lyxiga hotell-goset. 

Jag hittade dock en långhårig variant via mattplattor.se (se bilden ovan) där en kan beställa hem tre provbitar gratis. De kom på posten dagen efter. Men den långhåriga mattplattan kändes inte övertygande plus onödigt dyr; uppåt 500:-/kvm. 

Nä, så jag funderar på att helt enkelt köpa "vanlig" heltäckningsmatta, dvs den enorma mattan som blir lite mer utmanande att lägga, och så får jag väl skrubba bajsfläckar eller vad som nu kan hända på mattan. Det går bort. Jag har ju en vit matta uppe i vardagsrummet som fått ta en hel del skit (bokstavligen talat) och den blir vit efter lite skrubb.

Med vanliga mattan kommer det bli finare med trevligare färg, längre lugg och vettigare pris. Det väger upp läggningsprocessen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar