torsdag 27 februari 2014

Planerar minirenoveringen

Det har ju inte varit några produktiva dagar, denna vecka. Sjukdomen börjar ge sig. Jag var ute för första gången Svea nu i kväll och blev lite svag efter det. Men känner mig ok igen. Som tur är har jag bra grannar och så klart nya hundvakten.

(Rumpa mot rumpa)

(Dödsmysigt)


Jag har mätt alla luckor som måste telefonbeställas från IKEA, kollat på knoppar hos Nillas Handelsbod, har mätt mikron som ska få en egen hylla som jag snickrar till av plankor som kom med huset (rough style), planerat att flytta på två stommar och mätt rummet för att planera inköp av målarfärg.

Nu finns alla mått i mobilen så att jag är beredd när jag drar ut till Kungens Kurva snart igen :)

(Faktum stommar från IKEA - jackpot!)

Jag ska byta luckorna. De kostar en spottstyvel. Jag gjorde ju detta i min lägenhet inne stan inför försäljning och har lärt mig ett och annat av det. Så här kommer jag att göra denna gång:

Lådfronterna är ett riktigt aber att få till. INTE värt mecket och du får knappt dem raka sen ändå. Dessa kommer jag att sandpappra med grovt papper, spacka igen hålen och sen måla i samma färg som väggarna! Kostnadseffteivt och snyggt. De får knoppar de med eller så behåller jag handtagen fast vitmålade i matt färg.

Jag kommer INTE att lossa gängorna från stommarna. Det är inte svårt att skruva tillbaka dem, men onödigt eftersom de är måttade rakt nu, dvs att luckorna hänger rätt. Jag kommer att hänga på de nya luckorna på gängorna, det gör man på ett nafs. Sen förborrar jag för knopparna när luckorna hänger på plats istället. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar