torsdag 10 januari 2019

Bygger innervägg källare - del 3

Känslan av rum infinner sig.

Arbetet med innerväggen har rört sig stadigt framåt. Jag har lagt några timmar per dag under ledigheten som var och inläggen här i bloggen går faktiskt långsammare än arbetet IRL.


Golvregeln är nu limmat och jag har torrlagt allt annat du ser i bil ovan. Efter att ha mätt och mätt med vattenpass så vågade jag äntligen skruva fast takregeln i taket - och det med lyckat resultat. Puh!

Lånat av en granne.

När båda tak- och golvreglar var fästa, var det dags för ett nytt verktyg; denna "knipsare" som används just till att sätta ihop stålreglar. Den kostar några hundra och ersätter alltså skruv.

Jag tänkte initialt att jag absolut inte kommer bygga så pass mycket vägg att det lönar sig med en egen knipsare, men jag ska säga att skruv kan springa iväg i kostnad. Den här mojängen tjänas in snabbt (även om jag lånade denna och inte köpte). Den hade varit intjänad på båda väggarna jag gör i huset (denna och den i hallen, ni minns) om jag hade köpt en istället för skruv.

Det som är bra med skruv är att du kan ångra dig. Däremot är det mycket lättare och går snabbare att använda knipsaren. Så den vinner lätt om jag någonsin ska sätta upp stålreglar igen.


Knipsaren gör hål i de två reglar som ska fästas i varandra. Det sitter riktigt bra med endast en knips per sida! Jag har lutat mig med hela min kroppstyngd mot den och det håller stadigt.

Close-up.

Nu är det dags för plywood! Hoppa till nästa del HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar