torsdag 24 januari 2019

Master bedroom källare tapet beställd

Det här med inredning är inte alls min starka sida och jag är givetvis då inte heller speciellt intresserad. Jag brukar säga att jag tar det jag tycker är fint, men jag jobbar sällan för att få ihop en förbestämt enhet eller så...

Oftast så har ju en något att utgå från så som ett golv, en favoritsoffa och vad det nu kan vara. Men faktum är att jag ju inte har något denna gång. Det är ju ett tomt källarrum, ett tidigare garage! För andra kanske detta är ett drömscenario, för mig mest vånda hahaha!

Moodboard, till och med.

Jag tänkte att jag börjar med att hitta en tapet jag gillar. Lättare sagt än gjort, men efter cirka två veckors intensivt letande och undersökningar på Facebook så har jag äntligen landat i denna tapet med bambublad.

Den kommer från Graham & Brown i England och Bauhaus (but, of course) tar in en massa tapeter från dem. Den har grå botten och jag tänkte plocka ut den exakta gråa tonen för att måla resterande väggar (murade med puts som ej kan tapetseras). Golvet får beige heltäckningsmatta, beige för att det är en naturnära färg och liknar golvet i bild. Men det parti som kommer precis innan ytterdörren behöver klinkers så att en inte kliver direkt på matta när en kommer in utifrån. Dessa klinkers kommer efterlikna träplankor som på bilden ovan :) När jag väl avslutar kommer det att vara med vita träsocklar och taklister. Bauhaus har en massa fina alternativ hemma i butik.

Ja, en ska göra det lätt för sig. Det är mitt motto. Det är därför jag bara snor inspo från bilden direkt.

Det som händer nu är att jag ska tvätta innertaket där nere. När jag väl fått tapeten kan jag välja grå målarfärg och klinkers.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar