måndag 4 februari 2019

Målat innertak med Beckers Living

Pga många lister blev det ganska mycket sparmålning.

Många fula märken i taket.

Inget jag tänkte på, men taket är klart gultonat.

Så. Jag tog det mogna beslutet att måla om taket. Och tur var väl det för att taket är ju inte längre vitt, utan snarare gultonat av all smuts. Det är trots allt ett gammalt garage.

2,7 L räcker gott till två lager i ett rum på 20 kvm.

Takfärgen är från Beckers nya märke Living. Takfärg är riktigt tjock i konsistensen (ni kan räkna ut varför) och har glanshet 3. Det finns i vit och antikvit färdigt på burk.

Eftersom väggar och golv kommer få färg så valde jag vit så att det ljus som kommer in kan få hjälp att reflekteras lite.


Att måla tak är det hittills vidrigaste typen av målning jag varit med om. Dessutom har jag en massa lister att sparmåla. Det dröjde cirka 30 min innan en fick rejält ont i nacken. Men då var jag ju tvungen att fortsätta... Det gick dock bättre med skaft än att stå på en pall utan skaft.

Grejen är att det inte riktigt är smart att vänta med målningen. Det är betydligt smidigare att ta taket när rummet fortfarande är tomt och jag inte ens startat med täckfärgen på väggarna. Så jag är mycket nöjd med mig att jag inte skjuter upp detta.

Trots tjock konsistens så droppade det ibland från taket.

Ytan är cirka 20 kvm.

Sparmålning (inkl lister): 2,5 h
Vanlig målning: 2 h
Andra lagret: 2h
Rören: 15 min per lager.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar