onsdag 13 februari 2019

Tapetserar med non-woven Master bedrom

Snö upp till knäna.

Det snöade en hel del i veckan som gick. Allt har smält bort nu (skönt, det), men det var så mycket att kommunen började transportera bort snöhögar på grund av att bilar inte fick plats att parkera på gatan. På min tomt var snön, när det var som mest, nästan upp till mina knän.

Notera solsken!

Så här blev färgen efter att jag målat över, utan att grunda igen, med den nya, ljusare nyansen. Den matchar jättebra med tapeten.

Det som ska tapetseras i steg 1 är det vita partiet ovan.

Tapeten jag valt är från Graham & Brown (köpt via Bauhaus.se) och det är en easy-up, alltså en non-woven-tapet. En limmar direkt på väggen och sätter upp våderna. De ska alltså inte svälla som gamla tapeter måste. Våderna sätts dikt an, det vill säga utan överlapp.

Tapeten heter Bamboo green/grey (det finns en med helt vit botten också, detta är den med grå).

Hemmagjord tapetlåda.

Av lådan som tapetrullarna fraktades i från Holland(!), gjorde jag en tapetlåda. På så sätt kan rullen ligga där i och jag drar enkelt upp tapeten när den ska limmas på väggen. Jag använde alltså inget tapetserarbord.

Lägg till bildtext

Det är ju ett väldigt tacksamt första projekt för en som aldrig tapetserat förut, varken med easy-up eller traditionell tapet. Jag ska sätta upp fem våder, inte gå igenom några hörn, fönster eller dörrar. Bara rakt upp. Poff.

Den lutande väggen med det sneda hörnet.

Det enda som kan ses som en utmaning är den första våden som skulle matchas mot det lutande hörnet. I övrigt är det endast mönsterpassningen, då.


Hörnet skar jag med rakblad. Blev ju hur snyggt som helst.


Mönsterpassningen var lätt som en plätt. Verkligen inget att orda om.

Det som jag däremot tyckte var lite svårt var att det bildades luftbubblor under tapeten som jag lade en ganska mycket tid på att borsta bort med borsten. Jag gick med händerna över tapeten och kände att det här och där fanns bubblor. Jag hade väl inte det rätta knycket när våden skulle slätas ur. Kanske det krävs lite mer träning än bara fem våder.

Klart.

Redan när den första våden kom upp, kände jag den varma känslan i rummet som tapeten gav. Det är en helt annan grej än en målad mur.

Färgmatchningen. Ljuvlig.

Varför tapetserade jag inte ändå in i hörnet? Det kommer visa sig. Jag har en plan :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar