tisdag 29 januari 2013

Blodprov


Jag är överkänslig och kan inte lyssna på folks historier när de gjorts sig illa. Till och med ett litet nålstick gör att jag får hjärtklappningar.

Oavsett vad det är för ställe jag är på och vilken sköterska det är som ska utföra nålsticket, följer alltid samma procedur. Precis som igår.

Jag sätter mig ned och tittar åt ett annat håll för att slippa se sköterskans prylar och så säger jag "jag tycker att sådant här är lite obehagligt". Sköterskan blir "snäll" om hen inte redan är det och pratar mjukare med rösten. Oftast "lurar" de mig när de ska sticka genom att inte säga när de sticker eller klassikern; säger att det känns som ett myggstick. Yeah, right. Det vet vi alla att det inte gör. 

Men det är inte smärtan som jag är rädd för. Kom igen! Ett litet nålstick! Nä, det är bara allmänt obehagligt att veta att det är en NÅL i min ådra i armen på det känsligaste stället. 

"Glöm inte andas", säger de sedan alltid. Jag börjar andas. "Men du får inte hyperventilera så att du svimmar!!". Haha, varje gång!

I bästa fall har de hunnit få tillräckligt med blod under denna konversation. Och det är verkligen samma grej - varje gång. Nej, jag lovar. Jag ska inte hyperventilera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar