onsdag 2 januari 2013

Installera diskmaskin

(Diskmaskin från Gram)

Nu har jag snackat med Robert, en polare som renoverat mycket och allmänt kan mycket om sådana här hustekniska saker, om att installera diskmaskin på en plats där det inte funnits någon tidigare.

Jag har inte alls tänkt på att jag måste ha en sådan där avstängare på blandaren eller bredvid. Alltså ytterligare en kostnad för ny blandare som jag antar blir billigaste lösningen. Få se.

Den här avstängaren måste sitta ovanpå bänken och inte in under i något skåp. Den måste enligt lag vara tillgänglig så att man inte glömmer bort att stänga av och på.

Antagligen är det inte förberett för diskmaskin så jag utgår från att det inte finns eluttag. En till kostnad. 

Han lärde mig också att 59 decibel som är en av de högre ljudnivåerna bland nya diskmaskiner inte alls är högt. Det var inget att snöa in sig på som han hade gjort. Den ovan på bilden är på 48 decibel.

ROT-avdraget gäller bara vid nyinstallation, ej byte.

Se till att installatören är ansvarsförsäkrad.

Ska placeras bredvid diskhon eftersom vatten finns där. Inte nära kylskåp eftersom diskmaskinen avger värme.

Och så klart ska det rörmokas. Men det har jag ju hajat. Och ny bänkskiva. Kanske man ska ha ny diskho när man ändå håller på?

Det blir helt enkelt en annan budget för detta "lilla" ingrepp, men jag tror fortfarande att jag vill göra det. Jag är så trött på att diska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar