söndag 6 januari 2013

Utflykt till den farliga staden

(Andrea)

Jag visste inte vad jag sagt ja till, men tydligen var det en utställning med riktiga människokroppar! Döda och uppställda. Man får se ådror, muskler, brosk, hjärtan, lungor, rökskadade lungor, lungor med cancer, tarmar och ja allt. Jag är så känslig, men det funkade. Allt såg så overkligt ut. En kropp hade de klyvt i tre delar och alla satt i hop i ena foten...

Det var på Tom Tits Experiment i Södertälje som utställningen kunde ses. Body Worlds. Den hade gått sedan i somras och varit på turné nästan de senaste 10 åren runt om i världen. Kontroversiell och omtalad.

(Audio guide på app i fånen)

Man kunde ladda ned en app för att få ljud-info. Det var en så där bra lösning. Otydligt och en känslig app. Hade föredragit en guidad tur. Och jo, mannen på bilden fick man se IRL i en glasbur. Skelett och blodådror. Tydligen pumpas 20 % av vårt blod genom hjärnan trots att den endast utgör 2 % av vår kroppsvikt.

(Ekologisk mångkultur, 100 % näring. En pelare under en bro)

När vi kom till stan ville vi äta och vi frågade i en guldaffär (herregud att vi vågade gå in!) efter något ställe där man kunde äta kött. En köttbit med bea och pommes var jag ute efter. Damen föreslog kebab. Vi ville inte ha kebab, men kebab var ju kött ju hon föreslog det om och om igen!

Vi fick iaf tips om Limerick - en grön pub med ett gäng öldrickande män, killar och damer. Klockan var inte ens 13.

Där hittade vi två polare så klart. Två äldre herrar som var pratsugna.

(Fika)

Efteråt orkade vi inte fika på Tom Tits. Så stimmigt. Vi gick in mot stan i hopp om att slippa bli nedskjutna av några guldsmedsrånare och hittade Tratten, ett fik där priserna är så där fantastiskt låga som man skulle vilja att de var i Stockholm också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar