söndag 9 juni 2013

Nationaldagen

(På tur i Lappis)

(Killben)


Ja, den var så sent som i torsdags, men solen har ju skinit så förbaskat att det varit svårt att blogga.

Det var jag, Sebastian, Philip, Gurkan och Martin som tog 40:an och åkte till dess slutstation. Den varierar lite och ingen av oss visste var vi skulle hamna. Vi stannade till slut uppe på Lappskärsberget, där alla studenter bor.


Vi knatade genom en skog lite på måfå och på andra sidan fanns en 4H-gård. Gissa om vi blev peppade! Vi kollade ett tag på getterna, sedan på minigrisarna. hönsen och vädurskaninerna. Det var som en oas i mitten av ingenstans. Eller, det var ju på Norra Djurgården, norr om Frescati, men ingen av oss kände till stället.

(Philip så peppad på getterna)


Här intill fanns ett supermysigt fik, Skafferiet typ. Där var servisen trevlig och vi satte oss på gräsmattan utanför i den varma solen och bara pratade i flera timmar.

(Sevärt hus)

Vi tog sen en riktig promenad runt Norra Djurgården och såg bland annat området äldsta hus (bilden ovan) från slutet av 1600-talet. Där har eken som förmodligen var mycket mindre hunnit nästan växa in i huset. Det användes till någon kung som ett båthus.


Vi promenerade nära Hjorthagen, förbi Tennisstadion och något fint ridhus och sedan in i Lill-Jansskogen. Ut på andra sidan kom vi och då tog vi tuben från KTH in till City för att gå på Music QuizKulturhusets tak.


Solen gassade och det kändes nästan oförskämt lyxigt att äta och ta en öl i sommarkvällens sol.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar