söndag 30 juni 2013

Random bilder från senaste tiden

(Av Maggan Hägglund & Doris Dahlin)

Intressant bok om så kallade StarkSköringar. Det är ovanligt drivna, starka människor med en massa idéer och initiativförmåga, men som samtidigt är HSP (High Sensitive Person). HSP har det gjorts en massa forskning på. Det är alltså personer som tar in nyanser och intryck på en djupare nivå och som behöver mer tid att återhämta sig än majoriteten. Att vara både stark och skör har det inte gjorts någon forskning på utan boken är ganska ovetenskaplig och bygger på de två författarnas erfarenheter som StarkSköringar.

Det är en läsvärd bok för den som känner igen sig i beskrivningen ovan. För mig har det varit som att läsa om mig själv mestadels. Otroligt lärorikt, men lite segt nu i slutet i boken. Lite upprepande liksom.


Rolig bil med flirtfransar på Rådmansgatan.

(Rekommenderar inte Garants teer)

Klädnypa som Tommy gav mig i Kalmar när jag var hemma hos honom och åt kladdkaka back in the days. Det var ingen stor gest eller så. Mer att han hade den och typ inte ville ha den och undrade om jag ville ta den. Men jag använder den än idag. Jättefin ju!

(Frida)

På syjuntan i onsdags sick-sackade jag som om det inte fanns en morgondag. Jag kände att jag kom framåt! Frida tog ett par gamla Acne-jeans och gav dem ett nytt (sommar)liv.


Usch då. Den här bilen stod i inte i färdriktning, men det var väl någon som kanske svängt på den - hoppas jag. Detta är när jag sitter på en buss in mot stan precis utanför Henriksdals reningsverk. Grejen är att jag inte tror att man behöver köra mer än i 50 för att bli mosad så här.


Ett bord som min syrra vill sälja, men som hon misstänker är av något snyggt märke och vill tjäna en slant på. Hon blir inte av med det för att hon aldrig tar itu med det. Den här bilden tog jag för att hjälpa henne, men det står fortfarande där i vardagsrummet osålt. Intresserad någon?


Sakta men säkert börjar jag röja i skåp för att göra mig av med/slänga stuff jag inte använder.

De här tjusiga glasen fick jag efter farmor när vi delade upp hennes dödsbo. Grejen är att jag ALDRIG använt dem. De har bara stått och tagit plats i mitt trånga kök. Så nu ska min faster få dem istället!

(Lagerhaus)

På Lagerhaus reade de ut sina sjukt fina trädgårds/balkongstolar. Halva priset nu och finns med vit, turkos och svart sits. De kommer dock vara slut den dagen jag flyttar. Jag får "hold my horses".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar