måndag 17 juni 2013

Syjunta slappare än någonsin

(Ester sitter på sina kulor)

Annie började romantisera innerstan i kväll innan vi skulle dra hem vid tiosnåret från syjunta hos Ninnie. "Det är en trevlig atmosfär här som man inte får i förorten", sa hon.

Jag var tvungen att hejda henne. Den här atmosfären koncentrerar sig ju till sommarmånaderna som inte alls är många och så är vi Stockholmare inte ens här en av dem. Det är nu folk sitter på Tennstopet och njuter med en kall öl när vi kliver ut på gatan. Atmosfären är fantastisk, ja! Men i dystra februari - vad händer här inne stan då en vanlig måndagskväll? Då är gatorna precis lika kalla som i förorten med människor som går i mörka kläder så fort de kan för att hålla värmen. Man vill in och slippa brunt slask för här finns inget som heter snö så fort det landat på backen.

Hon var efter närmare eftertanke beredd att hålla med mig.

(Nika och typ Buddha)

(Jag bad Annie peka med lillfingret som en överklasstant, men fick något annat istället)

(Hello Kitty-inlines)

Vi åt gott och samtalade som vanligt, men våra syinsatser var nog de sämsta hittills de tre år vi haft juntan. Jag hade med mig tyget till min orangea kappa som måste sick-sackas, men orkade inte. Jag var inte trött, jag var bara slö. Så jag stickade några rader på stickningen istället.

(Vi äter Ninnies cheesecake trifle som var helt gudomlig)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar