lördag 15 mars 2014

Avancemang i kväll i köket

Jag har seriöst ont i hela kroppen efter att ha hållit på i snart sex timmar.

Jag fick upp alla hyllor (fyra stycken) och har städat i ordning det som går att städa som att ställa tillbaka kryddor i kryddhyllan med mera. Jag har börjat förbereda för installation av diskmaskin imorgon, men har lärt mig av mitt jobb att inte göra viktiga grejer på slutsurten - som att skicka iväg avtal precis innan man ska gå för dagen. Risken att du skickar fel avtal (ehum) är alldeles för stor då. Vänta till morgonen efter och se till att det är rätt avtal du skickar :)

(I förgrunden hyllplanen)

Arbetslampa is the shit, men vad varm den är! Som att gå på stranden på Mallorca.


Mitt allra starkaste inredningstips är faktiskt att ha en luftspalt på hyllplanen! Det är en distans mellan hyllan och väggen på valfritt avstånd.

På de mindre hyllorna var det 1,5 cm och som distans när jag mäter ut hålen var smala iPhone-adapters :)

För den större hyllan till mikron tog jag tumstocken som distans, gissar att den mäster 2cm.

(Den sida med patina var den fina sidan, enligt mig)

Innan man börjar måtta och borra hålen är det bra att tänka efter vilken sida av hyllan man vill ska synas. Det är lätt att tänka att den fina sidan ska vara uppåt, men för två av hyllorna kommer man bara se undersidan för att de ska sitta så högt upp.


När man gör allt själv måste man ha typ fem armar. Och det har man ju inte, så det gäller att ha tricks när man ska borra upp hyllorna.

Jag brukar börja med att borra och skruva på en skruv med hyllan. Då har jag ett stöd, dvs en "arm". Sen tar jag vattenpasset och ritar med lyerts var alla hålen ska vara.

Sen borra och skruva upp.


Är så vansinnigt nöjd att det pirrar i kroppen!


Ser ni vad snyggt det blir med distansen?! Det ser liksom inte lika "packat" ut. Mer luftigt och ljuset får en chans att leka sig fram på ett annat sätt.


Plankan som jag sågade till hyllplanen av var vitmålad och låg ute vid carporten. Den hade patina med andra ord.

Det enda jag gjorde med bitarna var att "rädda" ändarna genom att måla dem med vit grundfärg (en gång, men rikligt). De skulle åldrats så fult annars, med smuts bara. Plus att färgen skyddar aningens mot fukt.


(Så snyggt med luftspalter!!)

Låt er inte alarmeras av de målade köksluckorna. Det där är de gamla som ska slängas. De hänger bra där och skyddar porslinet när jag målade. Men nu har de åkt av.


Tycker man att det ser knas ut med luftspalterna, ja då får man väl skita i mitt tips.

(Hyllan till mikron)

Även mikro-hyllan fick en luftspalt och en distans från sidoväggen på ca 7 cm! Varför? Jo, för att det ser luftigare och skönare ut.


Bra grej med luftspalt är också att sladdar kan slinka ned där :)



Visst ser det inte alls konstigt ut?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar