onsdag 18 juni 2014

Hål i staketet

(Svea på väg mot sitt smyghål)

(Jag kommer på henne innan hon ens hunnit upptäcka vad jag gjort)

Jag har ju säkrat upp tomten nu med så kallat villastängsel. På ena längan hade grannen redan gjort ett gediget arbete för att han vill hålla katterna borta (men de kan väl bara komma från ett annat håll, tänker jag). Äntligen kan jag slappna av och bara låta dörren stå öppen så att Svea kan gå in och ut som behagar henne.

Så stod jag och typ diskade eller något i köket. Såg Svea svepa förbi genom hallen och tassa ut på tomten. Tänkte inte så nog, för jag behöver ju inte det längre.

Men så kom den där känslan. Känslan att jag ska nog gå ut på tomten och ta mig en titt var hon är ändå. Jag letade runt hörnorna där jag inte kan se henne från fönstret. Tittade längst bort på tomten där rabatten växer högt. Men var är hon?

Jag går in och kollar snabbt genom huset inklusive under sängen där hon ligger varma dagar för att få svalka. Nähä, men då måste hon ju vara ute på tomten.

Så är jag ute igen och ropar på henne. Scannar området snabbare. Tittar till och med ut på gatan.... Men nej.

Sen hör jag henne tassa - på andra sidan staketet in till grannen!!!! HUR HAMNADE HON DÄR???? Jag letade och så gott jag kunde efter ett hål men den största delen av längan täcks av växter. Svea står kvar blixtstilla när jag springer och letar efter det mystiska hålet för att hon vet att hon är påkommen. Jag hittar inget hål och lyfter försiktigt över henne till mig.


Hur som helst hittade jag hennes hemliga hål när jag kollade igen efter någon dag. En planka hängde löst. Är man slug som tusan kan man flytta den åt sidan med nosen samtidigt som man klättrar upp och igenom det väldigt smala hålet. Det är nästan så att man ska unna henne utflykten om hon är så smart att hon kan ta sig ut där, men nej. Jag hämtade en hammare och spik och dunkade fast den! Moahahahaa!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar