söndag 22 juni 2014

Juni. En kall månad.

Det är en bra regel att ha med sig; maj är varmt, juni blir det kallt igen. Visst, 13 grader kanske var lite väl, men principen gäller fortfarande. I juni får man helt enkelt klä på sig lite igen och ehum, höja värmen i huset. 

(En skakis liten tik)

Idag var det 10 grader och regn när jag vaknade kl 8.00. Enligt prognosen skulle det inte regna först eftermiddag så jag klädde mig som vanligt.

Självklart öppnade himlen sig när vi var ute på turen. Vi (eller kanske snarare jag) bestämde oss för att knata den snabbaste vägen hem.

Väl hemma var det varmt och gött. Jag torkade av Svea som sedan lade sig i sängen. Efter någon timma, när jag var klar med frukost, såg jag att hon låg och skakade. Stackarn var helt nedkyld! Det blev akut gos i soffan där hon fick ligga nära och dela på kroppsvärmen medan jag jobbade upp blodcirkulationen på henne. Det dröjde kanske så lite som tio min innan hon lugnade sig och cirka en timma innan hon blivit varm igen.

Ja, det är så här det är att ha djurbarn :)

(På upptining)

På lunchpromenaden var det regntäcke som gällde. Och jo, det började regna även på denna tur även om det inte var lika hårt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar