tisdag 3 juni 2014

Uppföljning på fästing-kuren samt tips

Jag fick ett tips via Chihuahua gruppen Sverige på ett hemkok mot fästingar. Jag bestämde mig för att ge det en chans - det är ju ogiftigt. HÄR hittar du inlägget från när jag kokade det.

(Flaska från Clas Ohlson)

Nu har jag testat det på Svea i ganska exakt en månad. Så hur har det gått?

Well. Till en början så gillar hon inte att bli duschad. Det är nog helt främmande för henne och i början stack hon under sängen och jag fick knappt ut henne. Nu för tiden när jag tar fram flaskan så vänder hon på tassen och går iväg som om hon ändå var på väg att dra. Men vi vet båda att det handlar om duschen.

Luktar hon unket? Nä, hon luktar bara vitlök. Och det är väl det som är tanken så att fästingarna ska tänka "uäck!"

Funkar det? Hon har inte fått ett enda fästingbett so far. Och Stockholm är väl bra fästning-tätt? Nästa gång vi är på Värmdö (för där kalasar de små krypen riktigt bra) så kanske vi gjort the ultimate test. Däremot har jag plockat tre fästingar som vandrat runt på henne men ingen som satt sig.

(B-vitamin för pälsen)

Nu tips!

Jag frågade dock inne i djuraffären när jag var där sist om lite fästing-alternativ. Tjejerna där verkar kunniga om hundar. En av dem sa att man kunde duscha hunden med ett schampo som var surt, typ luktade citron. Och man kunde ge dem en stark B-vitamin.

Jag gav ju Svea vitaminen (se bilden ovan) när hon började fälla som en toka i februari. Nu fäller hon nästan inget alls, men jag har fortsatt ge mest för att jag tänker att vitaminen är en färsk-vara (kan ha fel, den är ju torr). Tjejen sa att de borde hjälpa även om den inte är lika koncentrerad som den mot fästingar.


Till slut, HÄR finns receptet. Jag öste på med lite extra rosmarin eftersom jag hade det på tomten. Typ en halv näve.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar