måndag 16 juni 2014

Installerar nya diskmaskinen


Istället för att gå på Summerburst i lördags (har iofs aldrig varit ett alternativ) var jag hemma och lekte rörmokare. Nya diskis från SMEG hade äntligen kommit från Tretti.se (tog nästan 2 veckor - gissar att denna inte är något de har i lager direkt) och jag längat verkligen efter att slippa diska.


Det här var inte direkt ett svårt moment :) Inget var direkt svårt - jag hade tur med dimensionerna. Alla skruvidusiduller verkade matcha.


Slangen för vatten IN verkade komma med en ny, modern mojäng. Den var för stor för hålen på 5,5 cm i diamter som jag redan borrat. Suck, tänkte jag, för att jag hatade att borra med den där stora borren. Men det gick som på en dans och det krävdes bara en borrning för att mojängen skulle igenom alla hålen.


Här stötte jag dock på patrull. Fötterna behövde justeras så att hela maskinen reste sig 3,5 cm. Och de här fötterna satt som berget. Det tar ju ett tag innan man hajar hur man faktiskt ska göra när det tyvärr är våld som krävdes. Man kollar och kollar efter smarta hål där man kan skruva, men icke.

Sen när man lyckats justera fötterna så ska man också vattenpassa hela skiten. Fy fan, det kan ta sin tid och det är tråååååkigt. Jag passade på att justera köksstommen bredvid också som uppenbart var sned. Skönt att ha det gjort nu.


Bilden ovan är från när jag satte igång maskinen för att testköra. Det pirrar eftersom man tror det ska börja läcka, men nej. Allt var toppenbra!


Sen insåg jag att jag kunde laddat maskinen med all odiskad disk för testkörningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar