tisdag 8 juli 2014

Fika på Siggesta Gård



Första gången jag kom till Siggesta Gård frågade jag mig själv varför jag inte tagit mig dit först då (det var nog så sent som förra sommaren). Mina päron har ju bott på Värmdö sedan 1995. De är nog mest kända för sina söndagsloppisar som hela Värmdö vallfärdas till redan innan öppning. Men overall är det en liten endagssemester-idyll. De har restaurang, en stooooooor glass-"kiosk", ett orangerie med fika, fotbollsgolf, äventyrsgolf, smådjur (tänk 4H) och ponnyridning. Det är en bondgård från början.

(Med orangeriet i bakgrunden)

(Bilder från delin)


Redan när jag åkte ut bestämde jag mig för att en fika där med Biggan, min styvfarmor, skulle bli av. När jag förslog det för henne var det som att hon ville åka med en gång och skita i att ens klä sig! Det var ett mycket uppskattat initiativ.

(Biggan med sin rullator)

Självklart parkerade jag alldeles för långt bort och tog omvägar när vi promenerade för att tvångmotionera tanten. Biggan är gammal, men även hon mår bra av motion. Hon har bara lite svårt att erkänna det.

(Vi höll oss i skuggan)

(Siggesta Gård i miniatyr)

Golfbanan är ju av en annan rang än de flesta andra minigolfbanor jag sett. Värmdö runt kallade de den och på banan fanns miniatyrer (även om de var stora) av signaturbyggnader på Värmdö. Siggesta Gård (så klart), kommunhuset, Fredriksborg (eller vad det nu hette), Värmdö Kyrka, en ångbåt från hamnen och ett gigantiskt tefat som symboliserade Gustavsbergs porslinsfabrik.



(Fotbollsgolfen)

HÄR finns lite platsinfo.
HÄR finns deras hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar