tisdag 29 juli 2014

Värmeböljan denna sommar

(Tyra Tyrann badar i Byxelkroks vik varje kväll)

Paradiset är paradiset även i år och precis som i övriga landet har vi också värmebölja.

(Viken)

När man går längs strandpromenaden kan det ibland komma fläktar. Det är då man känner att livet kanske ändå är värt att leva :)




(Så nöjd med Herrgårdsvagnen)

En afton gjorde jag det som jag vet att jag inte kommer att få ro till hemma i Storstaden. Jag ställde mig och tvättade bilen. I den här värmen såg vi till att vara två: Papi gick först och tvättade, jag gick efter och sköljde och sköljde och sköljde. Risken att schampot skulle sätta sig på lacken när temperaturen är så hög även på kvällen är lite för stor för att schamponera på en och samma gång.

Bilen glänste! Vi kom fram till att den inte kan ha tvättats på länge för skillnaden blev enorm. På eget initiativ ställde sig Papi och dammsög insidan, motorn och sedan satt han på marken och putsade fälgarna. Jag tror han var lite understimulerad.



Inne på Bok-Olle hittade jag två böcker som jag köpte. Jag är dålig på att hitta ro att läsa, men jag gillar ju verkligen konceptet att läsa. :)


Och så i lördags öppnade sig himlen inte bara här men i hela landet. Vad förlösande det var.

Dock var det ju århundradets kaos-regn i Stockholm. Konsekvenserna var enorma och efter att jag bett en snäll granne att kolla till min källare visade det sig att även jag och villan fått oss en dos av olycka. Jag återkommer med bilder och story.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar