fredag 25 juli 2014

Trollskogen


En kort biltur från Byxelkrok finns Grankullavik och framför allt naturreservatet (I presume) Trollskogen. Den ligger på öns allra norraste udde och har ett annorlunda naturliv plus fina fornlämningar. Framför allt finns ju inte så himla mycket här att göra, så att åka dit och gå den långa vändan är mycket tacksamt.

(De liksom ligger ned)

I Trollskogen är det vackert och harmoniskt. Du kan välja bland den röda turen på 4,5 km (inget för mig och Svea) där man får se alla sevärdheter. Sen finns den gula stigen där du får se gissningsvis hälften. Jag tror den är 2,5 km. Till sist finns också den blåa stigen som är handikappsanpassad med ramp hela vägen och bara 1 km. Då får du lite mysig skog bara.

Bra att veta: Den gula och den röda stigen är inget för barnvagns-promenerande personer. Det finns partier med lite för mycket rötter och stenar.

(Trolleken)

Jag köpte mig en kaffe i pappersmugg och vi började spatsera. Första gången jag var här var för några år sedan med syrran. Vi kom i sommarklänning och flip-flops. Vi insåg efter några kilometer att vi var lite för stockholmska för vårt eget bästa. Jag rekommenderar därför gympisar eller hiker-kängor.

Jag blev också kissnödig efter halva turen.

(Swiks skepp, förlist 1926)

(Dubbla signaler)

(Fyr längst bort)


(Kort paus)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar