lördag 12 juli 2014

Mina hemmasysslor idag


Jag stöter ju alltid på grannen eftersom mitt pälshjärta är så förtjust i honom (och han i henne). Så var fallet även idag då jag berättade att jag tänkte röja lite i trädgården. Hans direkta svar var: "Eller så gör du ingenting." Han tyckte detta var en riktigt bra dag för det. Och jag kunde inte annat än att hålla med så jag lade alla mina sysslor på hyllan och hällde upp mig ett glas vitt och glodde på några avsnitt Grey's Anatomy i soffan.

(Gränsen mellan en sexig blick och en död blick är uppenbarligen hårfin)

Anna i Skåne ringde. Det är hon som engagerat sig i mitt "dass" som hon kallar det och hjälpt mig med Sketchup (som jag inte alls hanterar). Se tidigare inlägg här. Vi har hunnit skissa vidare på detaljer (eller hon har gjort), men det är bra att ha något ungefärligt att utgå från och framför allt att kunna visa rörmokaren så att han vet hur han ska dra rören.

(En riktigt tjusig lady, detta)

Men. Helt slapp var jag faktiskt inte. Det kanske låter så på detta inlägg :)

För att Svea skulle stimuleras lite och få nosa runt i trädgården, bestämde jag mig för att ta ett krafttag när temperaturen sjunkit. Hon är sällan på tomten om inte jag är där. Det händer, men inte på samma sätt liksom.

Jag hann faktiskt nästan alla trädgårdsbestyr på listan från i morse. Jag krafsade löv, plockade upp fallfrukt och rensade också rabarberrabatten. Jag hann "frissera" ginsten något (den stora vackra busken på tomten). Jag vill nämligen inte att den hänger fram som den gör idag. Och så hann jag choppa av alla brännässlor med handskar och långärmat, lägga i en stora påse och slänga i soporna. Jag brände mig rejält några gånger dock. Jag måste nog ta ett par rejälare handskar till detta. Det som återstår att göra är att gräva upp rötterna och slänga dem. Jag låter detta bli en söndagssyssla. När man bränner sig så bränner man sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar