fredag 11 juli 2014

Google Sketchup av badrummet

(Min skiss)

Jag fick ju två tips på appar/program som var bra när man vill skissa på sin planlösning; Google Sketchup och typ 3D home styling något. Den senare var en iPhone-app där man bara kunde lagra sina skisser om man hade pro-versionen. Inget konstigt, men jag har fasiken inte utrymme i mobilen...

Sketchup kändes spontant bra. Då kan man sitta på desktop och dessutom var det en Google-produkt. Den var gratis och enkel. Enkel i meningen att man inte kan göra så mycket - inte att den var lätt att använda. Du kan rita streck med den.

Jag skulle helst vilja ha ett program där man väljer "skåp", sen fyller man i måtten och vips dyker det upp i ditt rum. Du flyttar på det och ställer det där du vill ha det. Du väljer dörrar och hur det ska öppnas.


Så klart fattade jag noll av Sketchup - som jag gissade. Jag är inte personen som lär mig illustrationsprogram intuitivt eller genom att kolla på tutorials på youtube. Tålamodet finns inte där.

Däremot hjälpte min snälla kompis Anna mig! Jag skickade en bild på min skiss (ovan) och kompletterade med höjder separat. Tillbaka fick jag detta!

Det är altid något att ha att visa upp för rörmokaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar